08 Temmuz 2015 Çarşamba 15:12
Erzurum'da ramazan etkinlikleri

ERZURUM - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ramazan ayı boyunca sahne alan Şehir Tiyatrosu ile geleneksel kültürün yaşatıldığını söyledi.

Şehir Tiyatrosu bünyesinde kurulan Sanat Otobüsü'nün kent merkezi ve ilçelerdeki sosyal ve kültürel hayata renk kattığını ifade eden Sekmen, kültürel anlamda dolu dolu bir ramazan geçirdiklerini ifade etti.

Sanat Otobüsü'nün izleyiciler tarafından çok beğenildiğini vurgulayan Sekmen, "Sanat Otobüsü ile ramazan boyunca her gün farklı bir ilçede ve mahallede oyunlarımız sahneleniyor. Gösterilerini izleme imkanı bulamayan halkımıza bizzat giderek onları da bu şölenden mahrum bırakmıyoruz. Kültürel mirasımız olan ve Geleneksel Türk Tiyatro motiflerini içinde barındıran tiyatromuz, her yerde şehrimizin sosyal yaşantısına katkı sağlayacak" dedi. 

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı da gittikleri her ilçede yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getirdi. 

Çılgı, "Tiyatro geçmişten günümüze kadar gelen bir mirastır. Bu mirası Erzurum halkına daha yakından sunmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. İlçe ve mahallelere götürdüğümüz oyunlarla geleneğimizi geleceğe taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Gösterilerde Hacivat-Karagöz, Pişekar-Kavuklu, Meddah, Gölge Oyunları, Tuzsuz Deli Bekir, Laz, Arap bacı gibi Türk Tiyatro motiflerinin yansıtıldığı oyunlar yer alıyor.

Erzurum'da ramazan etkinlikleri

Son Güncelleme: 08.07.2015 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.