22 Şubat 2016 Pazartesi 19:58
Erzurum'da Şehitler İçin Yürüyüş

Erzurum'da, terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve geçen yıl Ege Üniversitesi Yerleşkesi'nde öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenlendi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerden yaklaşık 2 bin kişilik grup, ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanarak terör olaylarına tepki gösterdi.

Grup, daha sonra "Ne mutlu Türk'üm diyene, vatan sana canım feda, şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak, Havuzbaşı'na kadar yürüdü.

Buradan da tekrar Yakutiye Kent Meydanı'na gelen grup, burada da çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilgin Ertaş, geçen yıl terör örgütü mensupları tarafından katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile ülkenin bekası için canlarını veren şehitler için bu yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Zor bir süreçten geçildiğini belirten Ertaş, şunları kaydetti:

"Memleketimizin içinde bulunduğu durum herkesin malumu. Ülkemizin dört bir tarafından her gün şehit haberleri gelmektedir. Fakat bu bir spor ve magazin haberi kadar önemsenmiyor. Ne yazık ki Türk halkı olarak her gün şehit haberi gelmesine rağmen bu hususta hiçbir tepki göstermemekteyiz. Terör artık sadece Güneydoğu'da değil, tüm Türkiye'dedir."

Grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Son Güncelleme: 23.02.2016 08:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.