31 Mart 2016 Perşembe 17:28
Erzurum'da Suriyelilerin Durumu Masaya Yatırıldı

Erzurum'da yaşayan Suriyeli sığınmacıların durumu yapılan toplantıyla ele alındı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan toplantıda, ildeki Suriyeli sığınmacıların ve çocuklarının durumu ele alındı.

Altıparmak, toplantıda yaptığı konuşmada, sığınmacı aileler ve çocuklar konusunda ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde olunması gerektiğini belirterek, Suriyeli ailelerin kayıtlarının tespit edilerek, sağlık, eğitim, barınma konularında etkin hizmetler sunulması için çalışmaların yapılmasını istedi.

Toplantıda yapılan sunumda, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de 2 milyon 255 bin 299 kayıtlı Suriyeli bulunduğu, bunların 279 bin 574’ünün her türlü sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerin yer aldığı kamplarda kaldığı, Erzurum’da ise 450 Suriyeli vatandaşın bulunduğu, bunlardan 192'sinin 18 yaş altı olduğu belirtildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün yanı sıra Göç İdaresi ,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık, İl Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 31.03.2016 19:57
Anahtar Kelimeler:
Erzurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.