11 Nisan 2015 Cumartesi 12:33
Erzurum'da süs havuzundaki şüpheli ölüm

ERZURUM - Erzurum'da bir süs havuzunda cesedi bulunan kişinin, elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Kavşağı'ndaki süs havuzunda geçen yıl 18 Mart'ta cesedi bulunan Recep Yıldız'ın (21) cenazesi, kesim ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na, ardından Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Erzurum ve Trabzon'dan alınan numuneler, daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelendi. Yapılan tetkikler sonucunda, Yıldız'ın boğulmadan değil, süs havuzunda elektrik akımına kapılması sonucu öldüğü belirlendi.

Baba Medeni Yıldız, süs havuzu yanında yaptığı basın açıklamasında, oğlunun bir yıl önce süs havuzunda hayatını kaybettiğini, şüpheli ölümde ihmal olduğunu iddia etti.

Oğlunun cenazesinin, Erzurum ve Trabzon adli tıp kurumlarında otopsisinin yapıldığını, alınan numunelerin de İstanbul adli tıp kurumuna gönderildiğini anlatan Yıldız, "Oğlumun otopsi raporları yeni çıktı. Süs havuzunda hayatını kaybetmişti. Oğlumun bu havuzda boğulduğunu söylemişlerdi. Çocuğum 1,80 boyunda, küçük havuzda boğulma ihtimali yoktu" diye konuştu. 

Bazı görgü tanıklarının, Recep Yıldız'ın kazağını yıkamak için suya temas ettiğinde akıma kapıldığını söylediğini ileri süren Yıldız, şunları kaydetti:

"Boğulduğunu söylediler ama buna rağmen araştırılmasını istedik. Çıkan sonuçlar elimizde. Otopsi raporlarda oğlumun, süs havuzunda boğulmadığı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği belirlendi. Çocuğum vefat ettikten bir hafta sonra havuzdaki kablolar değiştirildi. Bunlar da mahkemenin elinde mevcut. Başka çocuklar ölmesin istiyorum. Belediyeye hem maddi hem manevi tazminat davası açacağım. Avukatlarım gerekli çalışmaları başlattı."

Son Güncelleme: 11.04.2015 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.