30 Mart 2015 Pazartesi 12:03
Erzurum'da toplu ulaşım denetimleri artırılacak

ERZURUM (AA) - Erzurum'da özel halk otobüsünün çarpması sonucu bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği bir öğrencininde yaralandığı kazanın ardından belediye tarafından toplu ulaşımda yeni kararlar alındı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı yazılı açıklamada, ulaşımda yaşanan sorunlara, trafik canavarlarına ve kural tanımazlara son verecek olan bu yeni sistem sayesinde kentteki ulaşım problemlerini tamamen ortadan kalkacaklarını belirtti.

Radikal ve caydırıcı nitelikteki yeni Ceza ve Denetim Sistemi sayesinde kent ulaşımının rahatlayacağını ifade eden Sekmen, "Bir hafta sonra hayata geçecek olan Ceza ve Denetim Sistemi Projesi ile birlikte uydu ve GPRS vasıtasıyla ulaşım hizmetlerinde yer alan 175 belediye ve özel halk otobüsü, anbean takip edilecek. Bu takip sistemi sayesinde araçlar üç kamerayla izlenecek. Kısa bir süre sonra bütün araçlarda wifi internet bağlantısı kullanılacak, şikayetler wifi bağlantısı sayesinde araç seyir halindeyken anında Araç Takip Merkezi’ne iletilecek" ifadelerini kullandı.

Kent ulaşımında görev yapan şoförlere özel bir eğitimin verileceğini vurgulayan Sekmen, psikoloji, sosyoloji, davranış bilinci, görgü kuralları ve teknik içerikli bu eğitim sonrası şoförlere belge verileceğini, belgesi olmayan hiçbir şoförün kentin toplu ulaşımında görev alamayacağını kaydetti.

Sekmen, kentte yaşayan insanların, başlarına gelen her bir hadisinin yüreğini, canını acıttığını belirterek, şöyle devam etti:

"Şunu açıkça ifade ediyorum ki, ulaşım hizmetlerinde belediye dahil özel halk, servis ve minibüs taşımacılığında halkıma zulüm edenlerin, kural tanımazların ve trafik canavarlarının bütün haklarını elinden alıp, ulaşım hizmetlerinden men edeceğim. Kural tanımazlara artık geçit yok. Bu şehirde hiçbir unsur, halkımın ulaşım haklarını engelleyemez."

Son Güncelleme: 30.03.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.