17 Temmuz 2016 Pazar 22:33
Erzurum'da Vatandaşlar Meydanları Boş Bırakmıyor

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine kent meydanında toplanan binlerce kişi, terör örgütü FETÖ'ye tepki gösterdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla alanda bulunan vatandaşlar, darbe aleyhine sloganlar attı. Bazı vatandaşlarda otomobilleriyle uzun konvoylar eşliğinde korna çalarak sürekli şehir turu atıyor.

Darbe girişiminin gerçekleştiği geceden itibaren kentin en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesi ve Polisevi alanını terk etmeyen vatandaşlar, meydanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip ediyor.

Öte yandan bir grup vatandaş ise 9. Kolordo Komutanlığı önünde toplanarak, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından 9. Kolordo Komutanlığı önünde toplanan grup adına gazetecilere basın açıklaması yapan Kadir Zorlu, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla cuntacı zihniyete vatanı teslim etmemek için sokak nöbetine devam edeceklerini bildirdi.

Maneviyattan yoksun bir milletin bedel ödemeye mahkum olacağını belirten Zorlu, "Bizler bugün bedel ödemezsek gelecek nesillerimiz hep böyle acılarla yaşamaya mahkum olacaktır. Allah ve vatan sevgisi aziz milletimizde oldukça hiçbir hain devletimizi yıkamayacak, milletimizi yıkamayacaktır." diye konuştu.

Zorlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatandaşın göz bebeği olduğunu içerisindeki vatan hainlerin en kötü cezayı almasını istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman yanında olduğunu ve Cumhurbaşkanı'na grup adına selam ileten Zorlu, "Vatan hainleri idam edilmeli. İdam yasasının tekrar çıkmasını istiyoruz. Bütün dünya ve hainler devleti ve milleti yıkamayacağını anladı. Bu cuntayı ve darbe girişimini engelleyen başta Cumhurbaşkanımıza ve bütün halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yüce Türk milletine saygılarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra grup binlerce vatandaşın toplandığı Cumhuriyet Caddesi'ndeki Polisevi alanına doğru tekbirler eşliğinde yürüyüş yaptı.

Son Güncelleme: 06.08.2016 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.