16 Temmuz 2016 Cumartesi 13:58
Erzurum'da Vatandaşlar Sokakları Boşaltmıyor

 Erzurum'da öğle vakti yeniden toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Darbe girişiminin duyulmasının ardından Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan ve günün ışımasıyla birlikte dağılan Erzurumlular, öğle saatlerinden itibaren Havuzbaşı Kent Maydanı'nda yeniden bir araya gelmeye başladı.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce Erzurumlu, tekbir getirip sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüşe geçti.

Cadde boyunca yaklaşık 5 kilometre yürüyen grup, önce 9. Kolordu Komutanlığı Karargah Destek Grup Komutanlığı önünde, daha sonra da büyükşehir belediyesi önünde İstiklal Marşı okuyarak, darbe girişimini lanetledi.

Büyükşehir Belediye binasının önünden Kent Meydanına geri dönen topluluk, daha sonra 9. Kolordu Karargah Destek Grup Komutanlığı önüne yeniden giderek içeri girmek istedi. Polis ekipleri, tepkili vatandaşların bu girişimine izin vermedi.

Gösteriye katılanlardan Sümmani Süleyman, AA muhabirine, ülkenin kötü insanlardan korunması için yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman yanında olduklarını ifade eden Süleyman, "Kimse onlara dokunamayacak. Bizler hayatta olduğumuz sürece kimseye fırsat vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız rahat olsun sonuna kadar arkasındayız." dedi.

Kentte, çok sayıda ev ve iş yerinin penceresine Türk bayrakları asıldı.

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde de konvoy oluşturan araç sahipleri, Türk bayrakları sallayarak ve korna çalarak, darbe girişiminin önlenmesini kutladı.

Son Güncelleme: 06.08.2016 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.