03 Şubat 2016 Çarşamba 17:08
Erzurum'da Yaban Hayatı İçin Doğaya Ekmek Bırakıldı

 Erzurum'da etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan kentte yem bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için doğaya ekmek bırakıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Erzurum Tanzim Satış AŞ (ERTANSA), kentteki kış koşullarında doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlara yönelik çalışma yaptı.

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kış kentinde şirketin halk ekmek ekibiyle 11 ayrı noktaya yaban hayvanlar için yemleme çalışması yapıldı.

ERTANSA AŞ Genel Müdürü Yasin Deniz, yaptığı açıklamada, doğada yaşayan yaban hayatına zorlu kış gününde destek olmak için çalışmayı başlattıklarını söyledi.

Kış koşullarında yaban hayatının yiyecek bulmakta güçlük çektiğini ifade eden Deniz, şunları kaydetti:

"Şirket olarak çalışmalarımızla istihdama ve sosyal hayata hizmet etmekteyiz. Fakat yaşadığımız dünyanın da sahip olduğu bir düzeni vardır. Ekolojik denge olarak adlandırılan bu düzen bozulduğu takdirde yapmış olduğumuz çalışmalar ne yazık ki belirlenen hedeflere ulaşmayacaktır. Vicdani ve hayati sorumluluğumuz olan bu çalışma ile doğaya ve insanlığa katkı sağlıyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daha önce söylediği gibi 'Erzurum'un taşına, toprağına, uçan kuşuna bile sahip çıkacağız' diyoruz. Aç kalan veya aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan yabani hayvanların ihtiyaçlarını bu yöntem ile gideriyoruz. Yaklaşık 11 noktada vermiş olduğumuz bu hizmet kış aylarının etkisi geçinceye kadar sürdürülecektir."

Erzurum'da Yaban Hayatı İçin Doğaya Ekmek Bırakıldı

Erzurum'da Yaban Hayatı İçin Doğaya Ekmek Bırakıldı

Son Güncelleme: 03.02.2016 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.