29 Ocak 2016 Cuma 13:48
Erzurum'da Yakutiye Müftülüğü 71 Hafız İcazet Aldı

 Erzurum'da Yakutiye Müftülüğü tarafından 13 Kur'an kursunda eğitim gören 71 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Eğitimin önemini vurgulayan Altıparmak, "Bu çocukları böyle yetiştiren anne, baba ve hocalardan Allah razı olsun. Bunlar yürüyen Kur'andır" dedi.

Törene hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin aileleri de katıldı.

Altıparmak, daha sonra Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Narmanlı Cami'nin ibadete açılışına katıldı.

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ünğan, kitabesine göre 1738 yılında Narmanlı Hacı Yusuf tarafından yaptırıldığını ifade ederek, "Önünde beş kubbeli son cemaat yeri bulunan Narmanlı Cami iç mekanı örten kubbesinin biraz daha büyük olması bakımından Erzurum'daki tek kubbeli camiler içerisinde en dikkat çekici olanıdır. Kare planlı, kesme taş malzemeli, merkezi kubbeli yapının beş bölümlü son cemaat yeri mevcuttur" dedi.

Narmanlı Cami'nin yaklaşık 10 ay önce restorasyona alındığını hatırlatan Ünğan, restorasyonun 674 bin 270 liraya mal olduğunu kaydetti.

Erzurum'da 71 Hafız İcazet Aldı

Erzurum'da 71 Hafız İcazet Aldı

Erzurum'da 71 Hafız İcazet Aldı

Erzurum'da 71 Hafız İcazet Aldı

Son Güncelleme: 29.01.2016 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.