28 Ocak 2017 Cumartesi 13:44
Erzurum'da Zihinsel engelli Gence 12 Dakika Boyunca Dayak Atıldı !

Yüzde 50 engelli genci karlara yatırıp, kamera kayıtlarına göre 12 dakika boyunca tekme tokat döven aile bununla yetinmeyip kızlarına taciz edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Olay, geçtiğimiz 25 Ocak tarihinden meydana geldi.  Merkez Palandöken ilçesinde ikamet eden Muhammed ve babası işten geldiler. Yemek yedikten sonra dışarı çıkacağını söyleyen Muhammed, evden çıktıktan 200 metre sonra aynı binada oturduğu genç kızla karşılaştı.

İddialara göre Muhammed, genç kızı kolundan tutarak arkadaş olmak istediğini dile getirdi. Bunun üzerine genç kız çığlık atarak yardım istedi. Engelli Muhammed korkup eve doğru kaçmaya başlarken genç kız ve ablası eve 10 metre kala Muhammed’i yere düşürüp vurmaya başladılar.

AİLE BOYU DAYAK

Genç kız ve ablası yere düşürdükleri Muhammed’i döverken, binadan genç kızın eniştesiçıktı. Sorgusuz sualsiz yerdeki Muhammed’i dövmeye başlayan öfkeli adam, çevredekilerin müdahale etmesine de engel oldu. 12 dakika boyunca engelli genci döven şahıs yorulunca dövmeyi bıraktı. Engelli Muhammed kan revan içerisinde yerde kaldı.

ÖNCE KARAKOL SONRA HASTANE

Olayı duyan baba oğlunu önce karakola ardından hastaneye götürdü. Baba yaptığı açıklamada, “Muhammed, semtimizde bulunan kuaföre uğrayacağını söyledi. Kuaföre giderken aynı apartmanda oturan kızın kolundan mı tutmuş ne yapmış tam bilemiyorum.

Genç kız ablasıyla beraber apartmanın bahçesinde yakaladıkları Muhammed'i yere indirip dövüyor. Daha sonra genç kızın eniştesi geliyor ve kamera kayıtlarına göre tam 12 dakika dövüyor. Apartmandan komşular 'bu çocuk özürlü vurmayın' diyor 'Siz karışmayın' diyerek hunharca dövüyorlar.

Oğlumu kanlar içinde buldum ve arabamla karakola götürdüm. Karakoldan, hastaneye gittik. Doktorlar oğlumun burnunun kırıldığını, vücudunda darbeler bulunduğunu bildirdi.” dedi.

Gözyaşları eşliğinde baba, “Muhammed ile 18 yaşındaki kızım akraba evliliği kurbanı. İkisi de zihinsel engelli. Ben onları çok seviyorum. Onlar için yaşıyorum. Onlara kimsenin vurma hakkı yok. Suçu varsa, devlet verir. Öyle darp edilmesi çok zorumuza gitti.

Benim, eşimin ve çocuklarımın psikolojisi bozuldu. O kamere kayıtlarını izledikçe içimiz param parça oluyor. Ama gerekenin yapılmasını istiyorum. Oğlum geceleri yaptırdığımız iğnelerle uyuyabiliyor.” İfadelerini verdi.

Son Güncelleme: 30.01.2017 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.