27 Ocak 2016 Çarşamba 17:03
Erzurum'daki Cinayetin Davası

  Erzurum'un Aziziye ilçesinde 2010 yılında esnaflık yapan Dursun Demirci'nin evinde ellerinden bağlı şekilde ölü bulunmasıyla ilgili açılan davada, kasten adam öldürme ve yağma suçlamasıyla yargılanan Demirci'nin yanında çalışan Gürcistan uyruklu David Baramidze'ye ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık David Baramidze ile tarafların avukatları katıldı.

Mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, sanık Baramidze'nin, deliller ışığında arkadaşı firari sanık Zurabi Amiranashvili ile üzerine atılı kasten adam öldürme ve yağma suçlarını işlediği anlaşıldığından TCK'nın ilgili maddelerince cezalandırılmasını, davanın uzamaması için firari sanık Amiranashvili'nin dosyasının davadan ayrılmasını talep etti.

Savcılık mütalaasının ardından yargılamayı sonlandırdığını açıklayan mahkeme heyeti, firari sanık Amiranashvili'nin dosyasının başka esas numarasıyla kaydedilmesine, tutuklu sanık Baramidze'nin kasten adam öldürme ve yağma suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

- Olay

Erzurum'un Aziziye ilçesinde 19 Ekim 2010'da bir ihbar üzerine Dadaş Caddesi'ndeki bir eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, Dursun Demirci'yi (42) evde elleri bağlı öldürülmüş halde bulmuştu.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada cinayet zanlısı olarak Demirci'nin yanında çalışan Gürcistan uyruklu David Baramidze ile arkadaşı Zurabi Amiranashvili'yi tespit eden polis, zanlıların yurtdışına çıktıklarını belirlemişti. Kırmızı bültenle aranan zanlılardan Baramidze, Belarus'ta yakalanarak Türkiye'ye iade edilmiş ve hakkında kasten adam öldürme ve yağma suçlamasıyla dava açılmıştı.

Son Güncelleme: 27.01.2016 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.