17 Şubat 2016 Çarşamba 13:13
Erzurum'daki Hdp Mitinginde Minibüsün Yakılması

  Erzurum'da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 7 Haziran Genel Seçimi öncesi düzenlenen mitinginde, içinde sürücüsünün de bulunduğu minibüsü ateşe verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırılan kişi, mahkemeye gönderdiği dilekçeyle hükmü temyiz etme hakkını kullanmayacağını bildirdi.

Demirtaş'ın 7 Haziran Genel Seçimi öncesi Erzurum'da düzenlenen mitinginde, içinde sürücüsünün de bulunduğu minibüsü ateşe verdiği iddiasıyla Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada 10 yıl hapis cezası verilen Tuncar Tan, tutuklu bulunduğu cezaevinden el yazısıyla mahkemeye "temyiz hakkını kullanmayacağına" ilişkin dilekçe gönderdi.

Tan, avukatı Alpaslan Başlıcan'ın bilgisi dışında gönderdiği dilekçede, "Ben dosyamı Yargıtay'a göndermek istemiyorum" diye yazdı.

Avukat Başlıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sürecin kendi bilgisi dışında geliştiğini belirterek, "Müvekkilin yapmış olduğu bu başvuru üzerine biz de temyiz dilekçemizi geri çekmek zorunda kaldık. Yargıtay bu dosyayı artık esastan değil, usulden inceleyecek. Herhangi bir noksanlık tespit etmemesi durumunda da dosyayı onaylayacak. Müvekkil bu başvuruyu yapmamış olsaydı 'tahrik' unsurları göz önüne alınarak bozulması ümidini taşıyorduk" ifadelerini kullandı.

- Olay

Erzurum'da 4 Haziran'da İstasyon Meydanı'ndaki HDP mitingi sırasında, HDP'liler ve karşıt görüşlü gruplar arasında kentin çeşitli noktalarında taşlı ve sopalı kavgalar çıkmıştı. 11'i polis 38 kişinin yaralandığı olaylar sırasında parti flamaları bulunan bir minibüs taşla tahrip edilmiş, daha sonra minibüs, sürücüsü Aydın Taşkesen içindeyken çekiciye yüklendiği sırada ateşe verilmiş, bunun sonucunda şoför Taşkesen yanarak yaralanmıştı.

Olaylar sonrasında gözaltına alınan ve tutuklanan Tuncar Tan, 19 Ocak'ta sonuçlanan davada, eylemi "olası kastla" işlediği göz önüne alınarak önce müebbet, ardından "eylemin teşebbüs aşamasında" kalması ve mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurularak, temyiz yolu açık olmak üzere 10 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Son Güncelleme: 17.02.2016 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.