10 Mart 2016 Perşembe 18:13
Erzurum'daki Kan Donduran Cinayet Davası 10 Yıl Hapis

Erzurum'un Aziziye ilçesinde tartıştığı nişanlısı ve onun babasını bıçaklayarak öldürdüğü, annesi ile bir komşularını da yaraladığı iddiasıyla hakkında iki kez müebbet ve 10 yıl hapis cezası istenen Ahmet Yavuz'un yangılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Yavuz, tutuksuz yargılanan kuzeni Ömer Yavuz ile öldürülen Burcu ve babası Salih Şengel'in yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu, karar çıkması beklenen duruşmanın başlamasının ardından ölen Burcu Şengel'in olay günü yaralanan annesi Songül Şengel'in, "Yavrum yok, eşim yok. Yandım anam yandım" diye ağlaması üzerine, sakin olması uyarısında bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatı Şerafettin Yaşar Laloğlu'nun babasının vefatı nedeniyle duruşmada yer alamaması ve önceki celse cumhuriyet savcısı tarafından sunulan esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmanın alınmamış olması nedeniyle duruşmayı erteledi.

- Olay

Erzurum'da geçen yıl 13 Ağustos'ta Ahmet Yavuz bir süre önce nişanlandığı Burcu ve babası Salih Şengel'i bıçaklayarak öldürüp, nişanlısının annesi Songül Şengel ve komşuları Hayati Hira'yı da yaraladığı, kuzeni Ömer Yavuz da suça iştirak ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, Ahmet Yavuz hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından iki kez müebbet ile 10 yıl, daha sonra serbest bırakılan ve kendisine yardım eden Ömer Yavuz hakkında da "kasten öldürmeye iştirak" suçundan müebbet hapis cezası istenmişti.

Son Güncelleme: 20.08.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.