24 Nisan 2015 Cuma 21:25
Erzurum'daki 'nitelikli yağma' davasında karar

Erzurum'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden kendilerine hakaret ettiğini ileri sürdükleri çocuğu, darbettikleri ve 10 lirasını aldıkları gerekçesiyle yargılanan çocuk 4 yıl 26 gün, diğer sanık ise 6 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar Gökhan Tongadur (19 ) ve S.Ç. (16) ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Sacit Savaşçı, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaada, olay tarihinde mağdur çocuk Y.G'nin kentteki bir alışveriş merkezinde yemek yediği sırada yanına gelen sanık S.Ç'nin, sosyal paylaşım sitesi üzerinden kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek mağdurla tartıştığını belirtti.

Tartışmanın ardından dışarı çıkan S.Ç'nin, mağdurun yanına diğer sanık Tongadur ile geldiğini belirten Savaşçı, her iki sanığın mağdura vurduktan sonra cebindeki 10 lirayı alarak kaçtıklarının anlaşıldığını kaydetti.

Savaşçı, deliller ışığında her iki sanığın üzerlerine atılı "yağma" suçunu gece saatlerinde birlikte işlediklerinin anlaşıldığını vurgulayarak, ilgili maddeler uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıklar, Tongadur ve S.Ç, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptıkları savunmada, yaşanan bu durumdan ders aldıklarını ve bir daha başka bir olaya karışmayacaklarını dile getirdi.

Avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, "Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma" suçundan sanık Tongadur'a 6 yıl 1 ay 10 gün, S.Ç'ye ise 4 yıl 26 gün hapis cezası verdi.  

- Olay

Erzurum'da 6 Ocak'ta bir alışveriş merkezinde yaşanan olayda, iddiaya göre sanıklar Gökhan Tongadur ve S.Ç, kendilerine sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakarette bulunduğunu ileri sürdükleri Y.G'yi darbettikten sonra cebindeki 10 lirayı alıp kaçmakla suçlanıyordu. Gözaltına alınan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Son Güncelleme: 24.04.2015 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.