21 Temmuz 2016 Perşembe 04:03
Erzurum'dan OHAL'e Destek

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Erzurum'da demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine destek verdi.

Demokrasi nöbetinin 6'ncı gününde Yakutiye Kent Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Katılımcılardan Selim Adım, yaptığı açıklamada, Erzurumlular olarak 15 Temmuz'dan bu yana nöbet tuttuklarını söyledi.

OHAL ile sıkıyönetimin karşılaştırılmaması gerektiğini vurgulayan Adım, "Cumhurbaşkanımız 3 aylık OHAL ilan etti. Bu OHAL, Türkiye'nin içinde bulunduğu darbeyi yapanları temizleme halidir. Bu durumla onların inlerine girerek, bütün bedeni saran bu virüsten kurtulmak için 3 aylık bir süre isteniyor. Bence yapılması gereken de buydu." diye konuştu.

Yunus Koçak da her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduklarını dile getirdi.

OHAL uygulamasının Türkiye için avantajlar sağlayacağını anlatan Koçak, "Çünkü bunlar daha da ilerleseydi belki bu ülke daha zor günler geçirecekti." dedi.

Trafik kazası sonrası hastanede gördüğü tedaviyle ayağa kalkmasının hemen ardından demokrasi nöbetine gelen Muhammet Ahmet Bayoğlu ise OHAL ilanını desteklediğini belirtti.

Kaza geçirmesine rağmen nöbete devam ettiğini aktaran Bayoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde temizlik yapılması için OHAL gerekiyorsa, bu yapılmalıdır. Trafik kazası geçirdim ama hastaneden çıktım geldim. Cumhurbaşkanımız bizim burada durmamızı istediyse her türlü dururuz. Ülkemiz elden gitseydi herkes bu durumda olabilirdi. Kafamızın, elimizin sarılması hiç önemli değil. Bizler kanımızın son damlasına kadar buradayız."

Son Güncelleme: 21.07.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.