05 Mart 2016 Cumartesi 02:43
Erzurum'dan Terör Mağdurlarına Yardım

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından Siirt'in Eruh ilçesinde terör mağduru vatandaşlara ulaştırılmak üzere giyecek ve gıda maddesi topladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Havuzbaşı Kent Meydanında düzenlenen programda, terör olaylarının ve terör örgütü PKK'nın bölge halkına yönelik sistematik sindirme, korkutma, rehin alma ve sivilleri kalkan olarak kullanma stratejisine karşı devletin sivil vatandaşı koruduğunu ve bölgenin terörden temizlenmesi amacıyla 14 ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla operasyon yaptığını hatırlattı.

Operasyonların büyük ölçüde başarıyla tamamlandığını dile getiren Sekmen, "Devlet gerek vatandaşının güvenliğini sağlamak, gerekse terör örgütünün bölgedeki varlığını tamamen ortadan kaldırmak amacıyla alınması gereken güvenlik önlemlerini almıştır ve almaya da devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti kamu düzeni mutlaka sağlanacaktır. Ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat verilmeyecek. Bunlar halkın huzurunu bozmak üzere taşeron olarak kullanılan örgütlerdir" dedi.

Sekmen, terörden zarar gören vatandaşlara gerekli yardımın yapıldığını vurgulayarak, Siirt'in Eruh ilçesine patates, un, makarna, 110 yatak 410 battaniye ve 40 koli elbise olduğu tırın yola çıktığını, her hafta bu yardımların devam edeceğini belirtti.

Terör örgütünün bölge halkına zulmettiğini ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Kıymetli Kürt kardeşlerim. Çocuklarınıza sahip çıkın. Bu teröristler sizin çocuklarınızı dağa çıkarmak üzere yoğun çaba sarf ediyorlar. Çocuklarımızı bunlardan koruyalım. Bunların derdi başkalarına maşa olmak. Bu ülke bölünmez, parçalanmaz. Bizim mehmetçiklerimiz, bizim polislerimiz, bizim insanımız Allah için bu yola baş koymuş. Bu vatan düşmez."

Yardım gönderen herkese teşekkür eden Sekmen, "AK Parti olarak mağdur olan vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızın huzurunu bozanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Uyanık olmamız lazım. Bu imkanları o paçavralara bu devleti, milleti rezil etmek isteyenlere de fırsat vermeyerek ulaşması gereken yerlere hakkıyla ulaştıracağız" diye konuştu.

Sekmen, bir vatandaşın "bu yardımların örgüt mensuplarının eline geçmediğinden nasıl emin olacağız" şeklindeki sorusuna, "Biz devletle bu işi yapıyoruz. Rahat olun. Samimi insanlara kucak açmamız lazım" diye cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da terör mağduru vatandaşlara yardımlara devam edeceklerini belirterek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Erzurum'dan Terör Mağdurlarına Yardım

Erzurum'dan Terör Mağdurlarına Yardım

Erzurum'dan Terör Mağdurlarına Yardım

Erzurum'dan Terör Mağdurlarına Yardım

Son Güncelleme: 05.03.2016 21:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.