31 Temmuz 2016 Pazar 11:03
Erzurumlu Çiçekçiden Şehit Ve Gazilere Vefa

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişiminde verilen yüzlerce şehit ile gaziden etkilenen Erzurumlu çiçekçi Abdurrahman Durmuş, Çanakkale Destanı'nın simgelerinden "Bedeli Çanakkale'de kanla ödenecektir" yazılı kaimeden esinlenerek, "Şehit ve gazi çocuklarının sünnet ve düğün arabalarının bedeli, babaları tarafından paradan daha kıymetli bedelle ödenmiştir" sloganıyla kampanya başlattı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi, Anıtkabir Özel Defteri'ne kaydettiği "Türkiye, 15 Temmuz gecesi, ikinci bir Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır" sözleriyle tarif ettiği direnişten etkilenen Erzurumlu çiçekçi Durmuş da ülkesi için şehit olanların aileleri ve gazilere, düğünlerinde ücretsiz süsleme kampanyası başlatmaya karar verdi.

Çanakkale Savaşı sırasında asteğmen Mehmet Muzaffer'in İstanbul'daki Yahudi tüccardan cephedeki kamyonlar için ihtiyaç duyulan lastiklere karşılık hazırladığı "Bedeli Çanakkale'de kanla ödenecektir" ibaresi bulunan 100'lük Osmanlı kaimesinden esinlenerek, Yakutiye ilçesindeki dükkanının camına "Şehit ve gazi çocuklarının sünnet ve düğün arabalarının bedeli, babaları tarafından paradan daha kıymetli bedelle ödenmiştir" yazılı afiş asan Durmuş, şehit aileleri ve gazilere vefa borcunu ödemek istiyor.

Abdurrahman Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminde insanların vatanları için gösterdiği mücadeleden etkilenerek böyle bir karar aldığını belirtti.

Darbe girişimi sırasında emniyet güçleri, ülkenin gerçek ordusunun mensupları ve halkın, canları pahasına ortaya koyduğu mücadeleden çok etkilendiğini ve bu insanlar için imkanları ölçüsünde bir şeyler yapmak istediğini anlatan Durmuş, şunları söyledi:

"Ben de bir vatandaş olarak ne yapabilirim diye düşündüm ve tüm şehitlerimizin, gazilerimizin çocuklarının sünnet ve gelin araçlarını ücretsiz bir şekilde süsleyerek onlara katkıda bulunmak istedim. Vatan varsa para çok önemli değil. Darbe günü kardeşlerimizden kimisi malından kimisi de canından oldu. Güneydoğu'da ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde de terör nedeniyle şehit ve gazimiz var. Bu kardeşlerimiz o gün bunların bedelini canları ve malları ile ödedi. Ben de onların çocuklarının hayallerini süslemek, mutluluklarına ortak olmak için böyle bir şey yaptım."

- "Onlar asla kendilerini yetim görmesinler"

Şehit ve gaziler ile onların çocukları için herkesin elbette daha fazla şeyler yapmayı arzuladığını dile getiren Durmuş, şehit ve gazileri daima kendilerinden bir parça olarak gördüklerini söyledi.

Durmuş, imkanları ölçüsünde başlattığı ve sürekli kılmayı düşündüğü bu kampanyayla şehit ve gazi çocuklarının mutlu günlerinde yanlarında olmayı amaçladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onlar bizim canımız, kendilerini asla yetim olarak görmesinler. Biz Nenehatun'un torunları olarak her zaman yanlarındayız. Kıbrıs gazilerinin çocukları da torunları da buna dahildir. Cumhurbaşkanımız da her zaman onların arkasında olduğunu ve yetim olmadıklarını defalarca söyledi. Biz de Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu vaadlere vatandaş olarak destek verip üzerimize düşen sorumluluğu paylaşmak istiyoruz. Bu, 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl değil, ben bu çocuklarımızın bütün çiçek ihtiyaçlarını karşılama sözünü veriyorum."

- Düğün arabalarında süslemeler kırmızı beyaz oldu

Abdurrahman Durmuş, yaşanan darbe girişimi ve verilen mücadelenin hayatın her alanını etkilediğini belirterek, bunun arabalardaki düğün süslemelerine de yansıdığını söyledi.

Darbe girişimi öncesi arabanın rengine göre yapılan süslemelerin yerini Türk bayrağı renklerine bıraktığını anlatan Durmuş, "Bu olaydan sonra gelen 10 müşterimizden 7'si araçlarının önüne kırmızı beyaz çiçeklerle Türk bayrağı süslemesi yaptırıyor." dedi.

Durmuş'un başlatmış olduğu kampanya müşterileri tarafından da takdirle karşılandı.

Sergül Bayram, şehit ve gazi çocukları için başlatılan kampanyanın çok güzel olduğunu ifade ederek, "Devletimizin ve vatandaşlarımızın şehit ve gazi ailelerine verdiği bu tür imkanlar çok güzel. Çünkü onlar vatanımız için canlarını feda etti. Gerekirse biz de feda ederiz, bu hiç önemli değil." diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.07.2016 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.