16 Mart 2016 Çarşamba 12:03
Erzurumlu Sıla, Kayakta Türkiye'nin Yıldızı Olmaya Aday

 Erzurum Palandöken Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki milli kayakçı Sıla Kara, kayaktaki başarısıyla dikkati çekiyor.

Erzurum'da 11 Şubat'ta yapılan Okullararası Alp Disiplini Yarışması'nda Türkiye şampiyonu olarak 23-25 Mart tarihlerinde Fransa'nın Lyon kentinde yapılacak Avrupa Çocuk Kupası yarışmalarına katılma hakkı elde eden Sıla, milli takıma uzanan başarısı ile göz dolduruyor.

Yaklaşık 8 yıl önce ağabeyinin teşvikiyle başladığı kayakta, kısa sürede milli takıma kadar yükselen Sıla Kara, hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Kayakta 5 yıldır milli takım sporcusu olarak yarışlara katıldığını ifade eden Sıla, Alp disiplini slalom yarışlarında 2012'de Türkiye ikinciliği, 2013 ve 2014'te Türkiye üçüncülüğü, 2015'te ise Türkiye şampiyonluğu derecelerini elde ettiğini belirtti.

Sıla Kara, milli takım sporcusu olarak ise geçen yıl Litvanya'da katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda dokuzuncu olduğunu ama uluslararası derecelerini geliştirmeyi hedeflediğini dile getirerek, "Erzurum'da 11 Şubat'ta yapılan Okullararası Alp Disiplini Yarışması'nda Türkiye şampiyonu olarak 23-25 Mart tarihlerinde Fransa'nın Lyon kentinde yapılacak Avrupa Çocuk Kupası yarışmalarına katılma hakkı elde ettim. 2017'de Erzurum'da düzenlenecek EYOWF'a katılmak istiyorum. Orada da ülkemizi ve ilimizi temsil etmek istiyorum. Sonrasında 2018 Kış Olimpiyatları'na gitmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

 

- "İmam hatipli olmama şaşırıyorlar"

 

İmam hatip lisesi öğrencisi olduğunu ve özellikle yurt içindeki yarışlarda, eğitim gördüğü okulu öğrenince insanların ön yargılarıyla şaşkınlık yaşadıklarını dile getiren Sıla Kara, şunları söyledi:

"Yarışmalarda imam hatipli olduğumu duyunca çok şaşırıyorlar. Bazıları dindar insanların spor yapamayacağını düşünüyorlar. Bu nedenle insanların çok dikkatini çekiyorum. 'Böyle bir özgürlükleri var mı, aileleri izin veriyor mu' diye soruyorlar. Buradan ailelere de sesleniyorum. İmam hatipli diye, spor yapmayacak anlamına gelmiyor. Bu ön yargıları bence yıkmalıyız. Spora başlayıp dereceler ettikten sonra okuldaki birçok arkadaşım da spora başlamak istedi ancak ailevi sorunlardan dolayı başlayamadı. Sporda aile desteği çok önemli. Ben başarıyı ailemden aldığım destekle yakaladım. İmam hatipli bir kız öğrencinin spor yapması, artık insanlara normal gelmesi gerekiyor."

Milli takım antrenörü Erkan Yeşilova ise Sıla'nın kayakta kısa sürede iyi bir gelişme gösterdiğini ve kendilerini şaşırttığını belirtti.

Sıla Kara'nın kategorisindeki sporcular arasında en iyilerden olduğunu dile getiren Yeşilova, "Gösterdiği bu başarı, gelecek için bizi ümitlendirdi. Sıla ile 2018 Kış Olimpiyatları'nı hedefliyoruz. İnşallah oraya katılıp, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.03.2016 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.