12 Mart 2016 Cumartesi 07:38
Erzurum'un 'İlk Mescidi'nde Sabah Namazı

Erzurum'da "Seccadeni al, kaleye gel" projesiyle kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünde tarihi kalede sabah namazı kılındı.

Kentteki sivil toplum kuruluşlarının "Yeniden dirilmek için, 12 Mart sabah namazında Erzurum'un ilk mescidinde, kale içinde buluşalım" sloganı ile yürüttüğü proje kapsamında vatandaşlar sabah namazını kılmak için Erzurum Kalesi'ne geldi.

Evlerinden seccadelerini getiren yaklaşık 3 bin kişi, Kale Mescidi ve Tepsi Minare'nin bulunduğu alanda Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi. Kar yağışına aldırış etmeyerek saf tutan vatandaşlar, edilen dualara hep birlikte "amin" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de hazır bulunduğu namazın ardından vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

- "Güçlü olursak bizi kimse yıkamaz"

Sekmen, yaptığı açıklamada, dün olduğu gibi bugün de bu ülkeyi sevmeyen, birlik ve beraberliğini istemeyen güçlerin devreye girdiğini söyledi.

Bu milletin dün canı pahasına düşman ve bölücülere fırsat vermediğini belirten Sekmen, şöyle konuştu:

"Türkiye, bugünde yine aynı şekilde gerek iç, gerekse dış düşmanlara fırsat vermeyecektir. Her geçen gün daha da güçleniyoruz. Dün baskı ve vesayet altına almaya çalıştıkları Türkiye Cumhuriyeti, bugün artık bu bağdan kopmuş, kendi başına özgür, kalkınma hamlesini tamamlamaya çalışırken, ülkemizin önünde durmaya gayret etmektedirler. Bu millet artık uyandı. 80 milyon nüfusuyla beraber bu güçlere fırsat vermeyecek. Burada namaz kılarak haykırıyoruz ve de gençliğimize gösteriyoruz ki, uyanık olalım, birlik olalım. Memleketimizin kalkınmasına gayret edelim. Yeni icatlar, buluşlar, hamleler yapalım. Güçlü olursak, bir ve beraber olursak bizi kimse yıkamaz."

Son Güncelleme: 12.03.2016 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.