23 Ocak 2016 Cumartesi 15:53
Eski Başbakan Yardımcısı Atalay:

 Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Yatırımların Van'a gelmesi için çaba göstereceğiz. Van'ın ekonomisinin geleceği sınır kapısı ve gümrüklerle ilgili" dedi.

Atalay, Van DSİ 17. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda, AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sadece seçim dönemlerinde yoğun çalışma yapmadığını, esas verimli dönemin seçimden sonraki dönem olduğunu belirtti.

Seçim öncesinde her mahalleye gidilerek yapılan ziyaretlerin seçimden sonra da sürdürüleceğini anlatan Beşir Atalay, birlik, bütünlük ve kardeşliğin kendileri için önemli bir husus olduğunu ifade etti.

Van'da seçimden sonra bir danışmanlık birimi oluşturduklarını vurgulayan Atalay, "Vatandaşımız en küçük sorunlar için Ankara'ya kadar yorulmasınlar. Burada danışmanlarımıza iletilen sorunlar bize ulaşıyor. O sorunlardan çözülebilecek çözülecek ve danışmanlarımız ilgililere gereken geri dönüşü yapacaktır" diye konuştu.

- Van Güçbirliği Platformu

Van'da kurulan Güçbirliği Platformu'nun kentin sorunlarının değerlendirilmesi konusunda önemli bir görev yürüttüğünü, kentte bütün kamu ve sivil kesimlerin katıldığı Güçbirliği Platformu toplantısının gerçekleştirildiğini anlatan Atalay, şunları söyledi:

"Seçimden önce ilk kez seçim beyannamesi hazırladık. Burada bu dönemde Van'da ve ilçelerinde hangi konuda ne yapacağımızı çalıştık ve açıkladık. Buradaki ilk husus Van'da Güçbirliği Platformu kurmaktır. Van'ın bütün kesimlerini bir araya getireceğiz. Bütün meseleler burada değerlendirilecek. Kamu yönetimi, yatırımcı kuruluşlar, mahalle yönetimler, belediye başkanları, kaymakamlar aynı zamanda önde gelen STK'lar. İstanbul'daki Van İşadamları Derneği başkanına kadar. Sadece Van'daki değil her yerdeki Vanlılar bu toplantıya katılacak. Milletvekilleri, TSO, OSB, Kooperatif başkanları orada, Van'ın hangi sorunları var, Van nerede, hangi konuda iyi durumdayız, nerede eksiklerimiz var bunlar konuşulacak. Valimiz geniş sunum yaptı, nerede olduğumuzu, ekonomimizin durumu nedir, tarım, hayvancılık hepsi konuşuldu."

"Bu Güçbirliği Platformunda herkesin olmasına özen gösterildi. Topluluk kentin sahibi, ruhu, eşrafı olacak" diyen Atalay, "Bundan sonraki toplantılarda herkes daha hazırlıklı gelecek ve ekonomiyi gündeme alacağız. Sınır kapımız, işsizlik her konu gündeme alınacak. İş bölümü yapılacak. Kim hangi konuyu takip edecek, neye öncelik vereceğiz, bunları konuşacağız. Şimdiden bu konularla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Yatırımların Van'a gelmesi için çaba göstereceğiz. Van'ın ekonomisinin geleceği sınır kapısı ve gümrüklerle ilgili" ifadesini kullandı.

Van'ın bütün sorunlarını bildiklerini, tek tek okuyup nasıl çözüleceğini belirlemeye çalıştıklarına vurgu yapan Beşir Atalay, "Güçbirliği Platformuyla Van'da atmosfer bir yıl sonra değişecek. Herkes görecek ki burada bir kurul var. Herkes düşüncesini söylüyor ve sorunlar ortak çalışmayla çözülüyor. Kimse geriden, bilmeden konuşmayacak. Bütün enerji bir araya geldiğinde daha önemli çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Van'da gereksiz dile getirilen bazı spekülatif söylentiler bulunduğunu kaydeden Atalay, " Van huzurlu bir il ve kimsenin huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Van'da huzur sadece artacaktır. Bir yandan kentin tüm kesimlerini Güçbirliği Platformu çerçevesinde bir araya getiriyoruz, bir anlamda güvenlik birimleri kendi üzerlerine düşeni yapıyor. Biz ülkemizin birliğini bütünlüğünü her şeyden üstün tutuyoruz. Bu ülkenin birliği bütünlüğü huzuru en büyük önceliğimizdir" dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Zeki Aygün de insanların siyasetten hizmet beklediğini, bu hizmetin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasıyla vatandaşın refahı olduğunu belirten Aygün, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu yapmak içinde yönetimin buraya el atması lazım. Ama biz 81 yılda yapılmayanı 13 yılda yaptık. Yolları, asfaltları, hastaneleri, okulları, havaalanlarını ama birileri iş makinalarını yaktı. Biz 'barış süreci' dedik, birileri hakkını aradığı insanlara zulmetti. Para istedi, haraç istedi vermedi evini arabasını yaktı. İşte bu gerçekleri gören halk. Bazı gerçekleri görmeye yeter. Ama bölgemizde ülkemizde oynanan oyunlar gerçekten çok büyük. 100 yıl önce Osmanlı’yı dağıtan o küresel güçler. Başı çeken bugün medeni dediğimiz ülkeler maalesef bugün aynı oyunları bu bölgede oynuyorlar. Orada Şii-Sünni kavgası yaptırıyorlar, bize Kürt Türk kavgası yaptırmak istiyorlar. Ama inşallah Allah'ın izni ile bu oyunu bozacağız."

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise AK Parti'den başka Van'a hizmet edecek bir partinin bulunmadığını ifade ederek, AK Parti'nin bölgede canını dişine takarak, taş üstüne taş koymaya çalıştığını bildirdi.

Kayatürk, "Bugün iki hareketin bölgede etkin olduğunu görüyorsunuz. Biri canını dişine takmış taş üstüne taş koymaya çalışıyor, öbürü de maalesef taş üstüne taş bırakmamak için elinden geleni yapmaktadır. HDP'den bu bölgeye hayır gelmeyeceğini artık herkes açık ve net bir şekilde gördü. Bunların seçimden önce bir kısım göz boyama ile Nişantaşı'ndaki bazı insanları kandırdıkları doğrudur ama ne oldu yok şimdi. Dolayısıyla umutta biziz, gelecekte biziz" diye konuştu.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 23.01.2016 16:59
Anahtar Kelimeler:
Ak PartiVanBeşir Atalay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.