14 Mart 2015 Cumartesi 23:26
Eski İçişleri Bakanı Ala, Erzurum'da

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye'de yönetime millet el koymuştur. Millet siyaset aracılığıyla memleketi yönetecektir"

Ala, partisinin "Mahalle ve Köy Başkanlığı Eğitim Toplantısı" için geldiği Erzurum Havalimanı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve vatandaşlar tarafından karşıladı.

Belediye Başkanı Sekmen'i makamında ziyaret eden Ala daha sonra "Mahalle ve Köy Başkanlığı Eğitim Toplantısı"na katıldı.

Ala, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'de mahalle başkanı, yönetici ve teşkilatında görev almanın hatta böyle bir iktidar zamanında devlet de görev yapıyor olmanın gurur verici olduğunu söyledi.

"Türkiye'de yönetime millet el koymuştur. Millet siyaset aracılığıyla memleketi yönetecektir" diyen Ala, "Siyasetin en önemli merkezi, bizim kültürel hayatımızın yönetim hayatımızın merkezi mahalledir. Başka kültüre baktığımız zaman cadde ve sokak var mahalle diye bir kavram yok. Bizim geleneğimizin adıdır mahalle, yönetim birimimizin adıdır mahalle, yani mahalle kanundan almaz gücünü mahalle bizim geleneklerimizden göreneklerimizden gücünü alır" dedi.

- "Bizans olmayanlarla meselemiz yok"

Anadolu'da Osman Gazi'nin başında olduğu beyliğin Bizansı hedefine koyarak başarılı olduğunu, İstanbul'un fethinden sonra 3 kıtaya adaletin götürüldüğünü anlatan Ala, Osman Gazi'nin, insanın insanla ilişkisine dair yeryüzünün en büyük uygarlığını kurduğunu anımsattı.

"Bizde AK Parti olarak mahalleden başlıyoruz. Bizans olmayanlarla meselemiz yok. Ama Bizans ise meselemiz var. Bizans oyunlarıyla meselemiz var" ifadesini kullanan Ala, konuşmasına şöyle devam etti:

"O zaman bu mahallelerden başlayan hareket işte Osmanlı İmparatorluğunu kuran beylik gibi başarıya inşallah ulaşacaktır. Ulaşmıştır ve bu başarısını da devam ettirecektir. Bu bakımdan herhangi bir partinin mahalle başkanlığı değildir. Burada alacağımız inisiyatif inanınız o kadar değerli ki çünkü İslam dünyası kültürel coğrafyamıza ait olan dünya görüyorsunuz, maalesef içimiz kan ağlayarak söylüyorum ki büyük bir kargaşa içerisinde insanlar. Kardeşlerimiz birbirlerine kurşun sıkıyor. Birbirlerini öldürüyorlar. Bir büyük kaos var kim yararlanıyor bundan yani Suriye'de olandan Irak'da olanda Mısır'da olandan Sudan'da olandan kim yararlanıyor. Oradaki kardeşlerimizin yararlanmadığı, büyük eziyetler çektiği büyük bir vaka, peki neden buralarda bu kargaşa bu sıkıntı var. Şimdi burada şu içinde bulunduğumuz ortamda da bir sürü mikrop var havada. Problem var ama bünyelerimiz sağlam olduğu için bağışıklık sistemimiz doğru dürüst çalıştığı için buradaki mikropları bizi etkileyip hasta edemiyor."

Mahalledeki çalışmaların sadece orada kalmadığını bütün bir İslam coğrafyasını etkilediğini ifade eden Ala, "Yani önce dışarıya bakmak değil önce kendimize bakalım. Her bir arkadaşımız yarın siyasi tarihte bir kahraman olarak yazılacaktır. Çünkü sizin emeğiniz mahallede kalmıyor o ilçede kalmıyor. Sadece ili etkilemekte kalmıyor. Bütün bir İslam coğrafyası etkiliyor" diye konuştu.

Ala, İslam dünyasına örnek olacak siyasi hareketi Türkiye'de çıkarıp tescilleyeceklerini sözlerine ekledi.

-"CHP'nin kapatılacağı" iddiası

Muhalefetin, alternatif yasa getireceğine, fikir ileri süreceğine, getirilen yasalarını "nasıl engelleriz" uğraşı içerisinde olduğunu ifade eden Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Engellemek bir siyaset değil ki, engellemek için meclise gelinmez ki. Bir şeyler yapmak için gelinir. Yapacak olanı da yapamaz hale getirmek için mi seçiliyorsunuz? Bu nasıl bir siyaset anlayışı. Bu nasıl bir muhalefet anlayışı. Bir şey ortaya attılar partiler kapatılacakmış bugün haberlerde belki izlemişsinizdir. Peki kardeşim kapatılmaması için meclise derhal partiler kapatılmasın meclis karar versin. Mademki millet meclise yetki vermiş meclise yetki veren kim millet. O zaman 'neyin doğru neyin yanlış, neyin kapatılıp neyin kapatılmayacağına meclis karar versin' dedik. Şimdi ikisi birden karşı çıkıyor. 'Aman efendim olmaz.' Ama kardeşim sen söyledin bu nasıl bir ciddiyetsizliktir. Bakın işte böyle olunca bize daha çok görev düşüyor. Muhalefetin işini de biz yapacağız, alternatif projeleri de biz üreteceğiz, çünkü yok, üreten yok"

- "Seçimlerde ciddi bir başarı sağlayacağız"

7 Haziran'da yapılacak seçimlere de değinen Ala, şöyle dedi:

"Seçimlerde ciddi bir başarı sağlayacağız. Bu başarıyı sağladıktan sonrada geri dönülmez biçimde öyle değişiklikler özgürlükler, ekonomi, sosyal alanda yapacağız ki işte o değişiklerle bir daha 4 yıl sonra bu salonda konuşurken artık şunu diyeceğiz. Bu defolu bu sıkıntılı bu garantisi olmayan eksikleri çok olan demokrasimizi geliştirdik, gelişmiş bir demokrasi inşa ettik ve garantili bir demokrasiyi milletimize hediye ettik. Artık bütün özgürlükler, din ve vicdan özgürlüğü, gelişim özgürlüğü, ekonomik kalkınmamız garanti altındadır. Kimse millet aleyhine milletin çıkarlarının tersine oturup salonlarda karar alıp bedelini millete artık ödettiremez. İşte biz bunun sağlanması için yapmamız gerekenlerin hepsini tespit ettik hepsini yapacağız." 

Ala, Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ettikten sonra Oltu ilçesine gitti.

Son Güncelleme: 14.03.2015 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.