25 Mayıs 2015 Pazartesi 16:40
Eski İçişleri Bakanı Ala Oltu'da

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, seçim çalışmaları kapsamında Oltu ilçesini ziyaret etti.

Efkan Ala Kültür Evi'nde, Birlik ve Beraberlik Vakfı tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması ödül törenine katılan Ala, dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Ala, ödül alan öğrencileri tebrik ederek, "Okullarımızda Siyer-i Nebi öğrenebilir hale geldi. Bu yasaları düzelttik ve bu ayıpları ortadan kaldırmış olduk. Bölge İmam Hatip Lisesi talep ettiniz. Sizin talebiniz benim için talimattır. Bunu üslendik, bize yakışır hem size hem öğrencilerimize yatılı bir İmam Hatip Lisesi hediye edeceğiz" dedi.

Ala ve beraberindeki heyet, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) açılışı için Cumhuriyet Mahallesi'ne geçti.

Meslek sahibi olmanın önemini vurgulayan Ala, "Meslek, bir insanın servetini beyninde, elinde taşıması demektir. Hiç kimse sizin elinizden mesleğinizi alamaz. Nereye giderseniz gidin mesleğiniz de sizinle beraberdir. Mesleğiniz sizin elinizde emeğe dönüşür paraya dönüşür, ekmeğe dönüşür. Onun için meslek edinmek son derece önemlidir" diye konuştu.

Açılış kurdelesini Ala ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve AK Parti İlçe Başkanı Efdal Gülcü kesti.

İlçede temaslarını sürdüren Ala, Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezinde de memur sendikaları temsilcileri ile bir araya geldi.

Ala, gelişmemiş ülkelerin hepsinde problem olduğunu, gelişmiş ülkelerde problemleri çözen bir sistemin kurulduğunu ama gelişmekte olan ülkelerin de problemleri çözerek yollarına devam ettiklerini belirtti.

Gelişmemiş ülkelerde ise problemlerin biriktirildiğini ifade eden Ala, şunları kaydetti:

"Gelişmekte olan ülkeler bizim kategorimiz, tabi oradan çıktık, çıkıyoruz. Gelişmiş 20 ülkenin şu anda dönem başkanlığını yapıyoruz. Ama neden gelişmekte olan ülke diyoruz. Çünkü bir kısmımız bu mefkureyi yakaladı. Biz istikrar diyoruz, Türkiye'nin hedefleri diyoruz. Biz bunları ortaya koyunca benim sendika üyesi kardeşlerimin, öğretmenlerimin, doktorlarımın, meslek mensuplarımın, Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan arkadaşlarımn problemleri çözülerek yoluna devam edecektir. Ama siz o sorunu çözen mekanizmayı darmadağın ederseniz, sizin sorunlarınız çözülmez. Türkiye'nin yarısı sorunlarını çözmeye odaklanmış, sistemi istikrar içinde geliştirmeye kendini adamış ve dimdik arkasında duruyor. Yarısı da zihniyeti 1940'lara, 1970'lere dayamış, paradigmalara, yüz yıl öncesine ait problemlerimizi birileri çözüyor diye, 'bunlara nasıl tuzak kurarız, nasıl bir mayına bastırırız?' diye uğraşıyorlar. Bunların tümü kendi çıkarlarını memleketin çıkarı diye tanımlamıştır."

Ala, bunun az gelişmişlik olduğunu vurgulayarak, bu zihniyeti de eğiteceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 25.05.2015 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.