18 Temmuz 2017 Salı 20:37
Eski Polis İle Yurt Müdürünün 'Fetö' Davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) dahil olduğu iddiasıyla eski polis memuru Cihat Alparslan ile örgütün polislerden sorumlu mensubu olduğu gerekçesiyle eski öğretmen ve yurt müdürü Satılmış Şimşek'in yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Satılmış Şimşek ve sanık avukatı Hasan Güney katılırken, tutuksuz yargılanan sanık Cihat Alparslan ise duruşmada bulunmadı.

Etkin pişmanlık kapsamında geçen celse savunmasını yapan sanık Şimşek, söz konusu yapıya ilişkin en alttaki kişiden, en tepedeki kişiye kadar tüm bildiklerini devlete yardımcı olmak için anlattığını belirterek, "Cezaevinde bir hücrede kalmaktayım. Cezaevinde bulunan kişilerle karşılaşmamak için elimden geleni yapmaktayım. Çünkü bana gösterilen tepkilerden çekiniyorum. Tüm bunlara rağmen bu yapıya ilişkin tüm bildiklerimi anlattım. Mahkemenizde yargılanan örgüt üyeleri ile aynı araç içerisinde duruşma salonuna getirilirken tehdit ve hakaretlerine maruz kaldım. Terör örgütü üyeliği ile yargılanmak bana çok ağır gelmektedir. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Alparslan ve Şimşek'in FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme sistemi ByLock programını kullandıkları anlatılıyor.

Alparslan'ın polis memuru olarak FETÖ/PDY'nin polis yapılanmasına dahil olduğu ve en son örgütün "İstihbarat Şube Grubu" toplantılarına katıldığı aktarılan iddianamede, Şimşek'in FETÖ/PDY içerisinde mahrem yapıda polisleri kontrol ve sevk eden sohbetçi öğretmen olduğu, örgütsel eğitim verdiği polislerden topladığı bilgileri üstlerine aktardığı kaydediliyor.

İddianamede, Alparslan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, Şimşek'in ise "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Son Güncelleme: 18.07.2017 20:38
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFETÖDavaDuruşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.