04 Ağustos 2015 Salı 18:57
ESKİ, tesislerine 3 bin fidan dikti

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, arıtma tesisi ve su depolarının çevresinde 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.

ESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'nca işletilen Su Arıtma Tesisi'ne 500, İçme Suyu Daire Başkanlığı'nca işletilen su depolarına 2 bin 500 çam, ladin ve karaağaç fidanı dikildi.

Genel Müdür Mevlüt Vural, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Su kaynaklarının korunması için havzalarda ağaçlandırma çalışması çok önemlidir. Palandöken Barajı çevresinde ağaçlandırma çalışmaları belirli bir plan dahilinde devam ediyor. Arıtma tesisi ve su depolarının çevreleri fidan dikimiyle birlikte ilerleyen yıllarda yemyeşil bir görüntüye kavuşacak. Ağacın suya ihtiyaç duyduğu kadar suyun da bir koruyucu olarak ağaca ihtiyacı vardır. Şehir merkezimizin çeşitli yerlerinde bulunan su depolarının ağaçlandırılması aynı zamanda şehir ormancıkları ve korularının oluşmasının da temelini atacaktır."

Vural, fidan dikimine katkı sunan kurumlara ve ESKİ personeline de teşekkür etti.

Son Güncelleme: 04.08.2015 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.