14 Haziran 2015 Pazar 23:46
ESMEK yıl sonu sergisi açıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kurumları (ESMEK), Mahallebaşı Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ve kreş öğrencilerinin yıl sonu sergisi açıldı.

Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Büyükşehir Belediyesinin ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezinde ücretsiz olarak düzenlediği kurslara bin 489 kursiyerin katıldığını söyledi.

ESMEK'in örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonu işlevini yürüttüğünü belirten Kiremitci, kursların amacının, Erzurum halkının kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve şehirde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, pasif tüketici olmaktan çıkıp, aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak olduğunu kaydetti.

Kiremitci, ESMEK'in Erzurum halkına modern ve kaliteli artı değer katan eğitim imkanları sunmak için faaliyet gösterdiğini bildirerek, bu kursların iş gücüne eğitimle vasıf kazandırıp, kaliteyi artırdığını ve nitelikli istihdama katkıda bulunduğunu ifade etti.

Tasavvuf musikisi ve Erzurum türkülerinin de seslendirildiği sergide, davetliler kursiyerlerin sergilediği el emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlerden ve kurs öğreticilerinden bilgi aldı.

Sergide en çok ilgiyi, manken üzerinde sergilenen Erzurum'un kültürel mirası olan ihramdan yapılan kadın giysisi, dantel işlemeler ile filografi eserleri gördü.

Kreş öğrencilerinin el işi çalışmalarının da sergilendiği mezuniyet programı, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

ESMEK yıl sonu sergisi açıldı

ESMEK yıl sonu sergisi açıldı

ESMEK yıl sonu sergisi açıldı

ESMEK yıl sonu sergisi açıldı

ESMEK yıl sonu sergisi açıldı

Son Güncelleme: 14.06.2015 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.