08 Aralık 2016 Perşembe 18:02
Esnaf İş Yeri Kiralarının Türk Lirasına Çevirilmesini Talep Etti

Van Alışveriş Merkezi'ndeki (Van AVM) iş yeri işletmecileri, kiraların Türk lirası üzerinden alınmasını talep etti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin de destek verdiği esnaf adına açıklama yapan Medeni Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "alışverişte dövizden uzak durun" çağrısını hatırlatarak, iş yeri kiralarının dolar üzerinden işlem görmemesini istedi.

Alışveriş merkezinde kira ve diğer hizmetlerin dolar üzerinden hesaplandığını ifade eden Çelik, durumun esnafı zor durumda bıraktığını kaydetti.

Dolar üzerinde yapılan işlemden vazgeçilmesini isteyen Çelik, "İşletmesi bulunan iş yerleri olarak kiralarda Türk lirası geçmesini istiyoruz. Yüksek kira fiyatlarında indirim yapılmasını, ortak gider adı altında toplanan giderlerin mutlak suretle indirim yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde alışveriş merkezinde iş yeri açacak işletme bulunmayacak." diye konuştu.

Van AVM'den yapılan açıklamada ise ülkenin zor bir süreçten geçtiği, cirolarında sıkıntı yaşayan kiracılarla ile tek tek görülüp indirim yapıldığı belirtildi.

Geçen ay durumu çok kötü olan kiracılara çok ciddi indirimler sağlandığını belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Biz de Türk lirası ile sözleşme yapmaktan yanayız. Diğer alışveriş merkezlerimizde Türk lirasıyla çalışıyoruz. Ancak Van AVM, yatırımı sırasında dolarla borçlanıldığı için, Türk lirasına dönmemiz mümkün değildir. Değerli iş ortaklarımızı sağduyuyla hareket ederek Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zorlu dönemden fedakarlık yaparak birlikte çıkmaya davet ediyoruz."

Son Güncelleme: 08.12.2016 18:03
Anahtar Kelimeler:
EsnafDövizVan AVM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.