10 Şubat 2017 Cuma 17:19
Eyof 2017'ye Doğru

 

Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı Başantrenörü Vesa Viitakoski, Erzurum'da hafta sonu başlayacak 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) milli takımın başarılı olacağını vurgulayarak, "Türkiye'de buz hokeyi sporunun gelişimi için EYOF bir şans." ifadesini kullandı.

Viitakoski, organizasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı'nın, Belarus ve Slovakya ile B Grubu'nda yer aldığını hatırlatarak, hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Sporculuk kariyerinde Amerikan Buz Hokeyi Ligi'nde forma giyip, kariyerinde birçok başarıya imza attığını belirten Viitakoski, "Hazırlıklarımız gayet iyi gidiyor. Ankara'da iki hafta kamp yaptık, sonrasında da Finlandiya'da bir kampımız oldu. EYOF 2017 öncesi son kampımızı Erzurum'da gerçekleştiriyoruz. Takımımızda birkaç oyuncumuz eksik ama iyi iş çıkaracağımızı düşünüyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

"Türkiye'de buz hokeyi sporunun gelişimi için EYOF bir şans." ifadesini kullanan Finlandiyalı teknik adam, şunları kaydetti:

"EYOF'a Avrupa'nın en iyi sporcuları gelecek. Rusya ve Türkiye arasındaki farkın büyük olduğunu görmek üzücü olabilir ama sporcular nelerin üzerine antrenman yapmaları gerektiğini anlayacaklar böylece. Bu da bence turnuvada yer alacak sporcular için iyi bir şey. Avrupa ile Türkiye'nin buz hokeyini kıyaslamamız zor ama umarım Türkiye'de buz hokeyini geliştireceğiz. EYOF da bunun bir parçası olacak."

Son Güncelleme: 10.02.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.