19 Temmuz 2017 Çarşamba 21:01
FETÖ Kars'ta Darbe'ye İlişkin Dava

 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karıştıkları iddia edilen, aralarında eski binbaşı Deniz Yiğitbaş'ın da bulunduğu 6'sı tutuklu 15 askeri personelin yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan eski binbaşı Yiğitbaş, eski üsteğmen Evren Bektaş, eski uzman çavuşlar Abdulrahim Kaya, Mehmet Acar, Murat Dülger, Rahim Vurucu ile 9 tutuksuz sanık katıldı.

İkinci kez hakim karşısına çıkan sanıkların yargılandıkları davanın bugünkü duruşmasında, sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının olmadığını savunarak tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıkların da haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişimi sırasında 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 1. Mekanize Piyade Taburu'nda görevli olan ve görevlerinden ihraç edilen tutuklu sanıklar eski binbaşı Deniz Yiğitbaş, eski üsteğmen Evren Bektaş, eski uzman çavuşlar Abdulrahim Kaya, Mehmet Acar, Murat Dülger, Rahim Vurucu'nun yanı sıra tutuksuz olarak yargılanan 9 uzman çavuş, "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Sanıkların, "Anayasa'yı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü üyesi olma" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Son Güncelleme: 19.07.2017 21:02
Anahtar Kelimeler:
FETÖKarsDava
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.