02 Haziran 2017 Cuma 18:29
Fetö Sanıklarına Hapis Cezası Geliyor

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan emekli polis 7 yıl 6 ay, zabıt katibi 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuklu sanıklar emekli polis F.Ö. ve eski zabıt katibi M.Ç. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık F.Ö, ifadesinde örgütün gizli haberleşme ağı "ByLock"u kullanmadığını ve terör örgütü üyesi olmadığını iddia ederek, beraatini istedi.

Savcı mütalaasında, sanığın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda kullandığını ve böylece örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu ve çocuğunu örgütle iltisaklı dershaneye gönderdiğini belirterek, ''silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından F.Ö'yü, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık M.Ç. ise ifadesinde örgütün gizli haberleşme ağı "ByLock"u kullandığını itiraf etti. Programı "Hacer" kod ismiyle bildiği H.S'nin kendi telefonuna yüklediğini belirten M.Ç, "H.S, bu programdan haberleşeceklerini söyledi. Programı 2013 yılı sonunda yükledim, 2014 yılında sildim. Bir daha da H.S. ile görüşmedim." diye konuştu.

Hiçbir zaman vatana ihanet etmediğini belirten M.Ç, beraatini talep etti.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmeden mahkeme heyeti, adli kontrol hükümlerini uygulayarak M.Ç'yi tahliye etti.

 

Son Güncelleme: 02.06.2017 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.