16 Mart 2017 Perşembe 16:30
Fetö Üyeliğiyle Suçlanan Eski Polisin Yargılanmasına Başlandı

 Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya daha önce polislikten ihraç edilen tutuklu sanık Muharrem Özgül ile avukatı katıldı.

Özgül, yaptığı savunmada, 22 yıldır polis memuru olduğunu, FETÖ/PDY ile herhangi bağı ya da ilişkisi bulunmadığını savunarak, "ByLock programını kullandığımı duyduğumda şok oldum. 3 ayda, 6 ayda veya yılda bir telefon değiştiririm. Bu, benim hobim." diye konuştu.

Özgül, 6 aydır tutuklu bulunduğunu, psikolojisinin bozulduğunu öne sürerek, ByLock kullanıcısı olmadığını öne sürdü.

Bank Asya'da 2007 yılında kimseden talimat almadan hesap açtırdığını belirten Özgül, diğer bankalarda da hesabı bulunduğunu söyledi.

Özgül, hakkındaki suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Muharrem Özgül'ün terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantılı eve gelenler arasında bulunduğu ve sohbetlere katıldığı belirtildi.

Sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülen iddianamede, Özgül'ün FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasında yer aldığı ve Bank Asya'da hesabı bulunduğu kaydedildi.

İddianamede, Özgül'ün "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Son Güncelleme: 16.03.2017 17:12
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFETÖPolisDavaBylock
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.