19 Temmuz 2017 Çarşamba 21:48
FETÖ Üyesi'ne 15 Yıl Hapis İstendi

 Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) cemaat yapılanmasında baş denetçi anlamına gelen "ser murakıp" olarak, hakim adaylığı sınavına girecek örgüt mensuplarından sorumlu olan eski hakim Fatih Hüseyin İnal ve eşi Gözde İnal'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından örgüt üyeliğiyle suçlanarak tutuklanan ve söz konusu dönemde Erzurum Pasinler Adliyesinde hakim olarak görev yapan ve meslekten ihraç edilen Fatih Hüseyin İnal ve Erzurum Vergi Mahkemesinde üye hakim olarak görev yapan ve meslekten ihraç edilen eşi Gözde İnal hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı.

Çift hakkında hazırlanan ve Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 63 sayfalık iddianamede, sanıkların ByLock kullanıcısı oldukları belirtilerek, FETÖ/PDY'nin, terör örgütü mensuplarının evlenmelerinde örgüt içi evliliğe önem verdikleri belirtildi.

Örgütün, üyeleri arasındaki örgüt içi evliliği teşvik ettiği ve örgüt dışından herhangi biriyle evlenenlere karşı tavır aldığı anlatılan iddianamede, İnal çiftinin de bu şekilde evlenmelerinin örgüt üyesi olduklarını gösterdiği aktarıldı.

İddianamede ifadesine yer verilen tanıklardan E.P. beyanında, Gözde İnal'ın cemaat yapısında yer aldığını anlatarak, bu kişinin hakimlik sınavlarına hazırlanırken Kur'an-ı Kerim'e el bastırdıktan sonra sınav sorularını kendisine veren Fatih Hüseyin İnal ile evlendiğini belirtti.

Bu davada tanık olarak ifade veren ve bir başka FETÖ/PDY davasının sanığı olan Ayşe Ayhan da Gözde İnal'ın cemaat evlerinde kaldığını aktardı.

Başka bir davanın sanığı, bu davanın tanığı Mustafa Mertsoy ise sanık Fatih Hüseyin İnal ile hakimlik sınavını kazananlar olarak aynı evde kaldıklarını ve sanığı ilk olarak sınav bittikten sonra cemaate ait başka bir evde tanıdığını anlattı.

Fatih Hüseyin İnal ile aynı dönem hakim adaylığı yaptığını belirten Mertsoy, şunları ifade etti:

"Fatih Hüseyin İnal cemaate ait başka bir evde kalıyordu, Fetullah Gülen cemaati içerisinde 'ser murakıp' olarak hakim adaylığı sınavına girecek adaylardan sorumluydu. Hakim adaylığına başladıktan sonra Fatih Hüseyin'in söylemesi üzerine kendi adıma bir ev kiralayarak Fetullah Gülen cemaatine tahsis ettirdim. Bu evin kirasını ben ödemedim ancak kira sözleşmesini ben yaptım. Evin kira ücretini Fatih Hüseyin bana elden veriyordu. Muhammet Ali Akgün ile Fatih Hüseyin tarafından tanıştırıldım. Fatih Hüseyin bana Muhammet Ali'nin cemaatten ayrılmayı düşündüğünü ve memleketine gittiğini, kendisini arayarak geri çağırmamı istedi."

İddianamede, ifadelerine yer verilen "Demir" kod adlı gizli tanık kendisini cemaat evine yerleştiren kişinin Fatih Hüseyin İnal olduğunu söyledi.

- Soruları cemaat evlerindeki öğrencilere dağıttılar

FETÖ/PDY'nin cemaat yapılanmasında "ser murakıp" olarak, hakim adaylığı sınavına girecek örgüt mensuplarından sorumlu olan eski hakim Fatih Hüseyin İnal tarafından kendilerine görev verildiğini anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Fatih Hüseyin, 'Bundan sonra siz bizim cemaatimizden çıkıp başka bir cemaat içine sızarak o cemaat içinde hayatınıza devam edeceksiniz' dedi. Buradaki amaç söz konusu örgüte başka cemaatlerle ilgili bizim bilgi sızdırmamızı sağlamaktı. Bu şekilde evde hakimlik sınava hazırlananları takip eden hakim adaylarına murakıp deniyordu. Cemaate mensup arkadaşlarımızdan bu sınava girenlerin çoğunun genel kültür sınavından 38-39 doğru yaptığını duydum. Soruları önceden Fatih Hüseyin ve başka bazı murakıplar evlerde ders çalışan cemaate mensup öğrencilere dağıtmışlardı."

"Kutupyıldızı" kod adlı gizli tanık da Fatih Hüseyin İnal'ın kendisini cemaat evine götürdüğünü anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Hüseyin İnal, Fetih Suresi okutacağından bahsederek bizi başka bir odaya çağırdı. Sonrasında bize burada olanları kimseye söylemeyeceğime, burada olanları söylersem dünya ve ahiretimin perişan olması şeklinde yemin ettirdi. Yemin sonrasında Fatih Hüseyin, askeri hakim sınavlarına ilişkin 100 kadar soru ve bu sorulara ait cevapları bize verdi. Bu sorular askeri hakimlik sınavında birebir çıktı. Yine 2013'te idari hakimlik sınavı açıldı. Sınavdan bir gün önce Fatih Hüseyin, yine evimize gelerek genel yetenek - genel kültüre ilişkin 100 kadar soru vererek bunlara çalışmamızı söyledi. Bu sorulardan 30 civarı soru sınavda birebir çıktı. Bu sınavda hatırladığım kadarıyla zaten 40 adet genel yetenek - genel kültür sorusu sorulmuştu. Aralık 2013'de adli hakimlik sınavından bir gün önce yine Fatih Hüseyin evimize geldi ve soruları verdi. Fatih Hüseyin, bana üç sınavın sorularını veren şahıstır."

İddianamede, sanıkların FETÖ/PDY üyesi olduğu ve bu örgütle bağlılığının devam ettiği belirtilerek, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Son Güncelleme: 19.07.2017 21:55
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFETÖHakimÜyelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.