21 Temmuz 2016 Perşembe 17:03
FETÖ'nün Babasının İsmini Camilerinde İstemediler

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Yıldızkent semtinde yaklaşık 7 yıl önce kurulan dernek tarafından yaptırılan ve "Ramiz Efendi" adı verilen caminin, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in babasının ismini taşıdığının ortaya çıkması üzerine, cami cemaatinin tepkisini dikkate alan ilçe müftülüğü, caminin isminin değiştirilmesine karar vererek tabelasını indirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından mahallelerindeki caminin FETÖ elebaşı Gülen'in babasının adını taşıdığı ve ona yakın isimlerin kurduğu dernekçe yapıldığını öğrenen cami cemaati ve vatandaşlar, caminin isminin değiştirilmesi için girişimlerde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen İl Müftülüğü, Ramiz Efendi Camisi'nin adının, ilçe müftülüğü bünyesinde kurulacak komisyonca değiştirilmesi ve mevcut tabelanın sökülmesi kararı aldı.

Müftülük görevlilerince FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in babasının adının yazılı olduğu tabela söküldü.

Erzurum İl Müftüvekili Abdurrahman Kotan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramiz Efendi Camisi'nin isminin değiştirilmesi için vatandaşlar tarafından son günlerde çok sık yazılı ve sözlü talep aldıklarını belirtti.

Bunun üzerine caminin adının değiştirilmesi ve tabelasının sökülmesine karar verildiğini anlatan Kotan, şunları söyledi:

"Araştırmalar neticesinde camiye FETÖ elebaşı Gülen'in babasının isminin verilmesinin ortaya çıkması üzerine, müftülük yetkilileri tarafından isim değişikliği için gerekli resmi yazışmalar yapıldı. 2008 yılında yaptırılan caminin açılış döneminde Erzurum'da değildik. Cami derneği ve kim tarafından yaptırılmış net bir bilgimiz bulunmuyor. Palandöken Müftülüğü tarafından oluşturulan cami ismi değiştirme komisyonu aracılığıyla caminin yeni ismi kısa sürede belirlenecek. Hukuki çerçevede bugün veya yarın yeni isim netleştirilip cami ismi değişecek. Şimdi tabelaları söktürüldü. En kısa zamanda da ismi sonuçlanacak."

- "Buraya geldiğimden beri bu isimden rahatsızdım"

Caminin imam hatibi Osman Temel de 1,5 aydır bu camide görev yaptığını belirterek, "Buraya geldiğim günden beri bu isimden rahatsızdım. Zaten malum şahsın babasının isminin verildiğini de biliyordum. Bana birisi 'hangi camide görev yapıyorsunuz' diye sorduğunda bu ismi vermekten imtina ediyordum." dedi.

- Cami cemaatinin tepkisi

Cemaatten 66 yaşındaki Hüsamettin Çiçek ise yaklaşık 2,5 yıldır bu camide ibadet ettiğini söyleyerek, caminin isminin kaynağını öğrendiği günden bu yana sürekli isim değişikliğine gidilmesini talep ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Camiye, terör örgütü elebaşı Gülen'in babasının adının verildiğini ve İstanbul'dan zengin bir vatandaş tarafından yaptırıldığını duyduk ama bu Gülen, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan daha beter. Amerika'nın çocuğu bu, hoca değil. Dünyanın zalimi budur, bunun peşine giden de zalimdir. Cennet gibi olan ülkemizi bölmek istiyor, ismi değişmeli."

Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Çiçek, "Şehitlerimiz gitti ben burada kaldım, keşke ben de peşlerine gideydim. Böyle yezidin bu vatanda yeri yok. 30 yıl devlet dairesinde çalıştım, bunların hain olduğu belli." diye konuştu.

Cami cemaatinden Mehmet Sait Şimşek de FETÖ'nün ülkeye verdiği zararı herkesin gördüğünü dile getirerek, "Gülen'in ülkemize yaptıklarını herkes gördü. Çok acil ismi değişmeli. Onların olan hiçbir şeyi görmek istemiyoruz. Burada yurtları filan da var, onlar da kapansın, değişsin. Gülen zaten vatan haini, caminin ismi Bediüzzaman Said-i Nursi olsun istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 21.07.2016 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.