29 Haziran 2017 Perşembe 17:41
Fetö'nün Kkk İmamı Darbe Girişimi Davasında Dinlendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de yer aldığı 28'i tutuklu 76 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Yakınca Spor Salonu'nda görülen 4'üncü duruşmanın 2'nci oturumunda, FETÖ'nün sözde "Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamı" olduğu iddia edilen eski Kurmay Albay Bilal Akyüz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden tanık olarak dinlendi.

Akyüz, 15 Temmuz'da 2. Ordu Karargahında ne darbe ne de darbe girişimiyle ilgili herhangi bir görüşmesinin olmadığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç'un "Tutuklu sanık Zeki Karataş ile 12 kez ne görüştünüz' sorusuna, "Darbeyle ilgili herhangi bir şey görüşmedik. Ben karargahların durumunu öğrenmek için görevlendirilmiştim, onun için aradım." cevabını verdi.

Koç'un "FETÖ'nün 'Kara Kuvvetleri imamı' olduğun söyleniyor" şeklindeki sorusuna Akyüz, "Sizce ben öyle birine benziyor muyum" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Vedat Koç, "Görüntüsü nasıl oluyor" diye sorunca Akyüz, "Bir gazete haberini soruyorsunuz. Ben 'temsilciyim' dedim, gazete 'imam' diye çevirmiş, inandıysanız başarılı olmuşlar." yanıtını verdi.

Mahkeme Başkanı Koç'un "Genelkurmayda toplantıya katıldınız mı" sorusuna ise "Katılmadım" cevabını veren Bilal Akyüz, darbe girişiminden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra haberdar olduğunu iddia etti.

Akyüz, tutuklu sanık Erkan Varol'u da tanımadığını dile getirmesi üzerine Koç, "HTS kayıtlarında çok sayıda görüşmeniz var." dedi. Bunun üzerine Bilal Akyüz, "Başkaları görüşmüş olabilir, ben görüşmedim." cevabını verdi.

Son Güncelleme: 29.06.2017 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.