14 Temmuz 2017 Cuma 14:14
Fotoğraflarıyla 81 İlde '15 Temmuz' Sergisi Açıldı

 Bingöl'de, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflarla "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.

Bingöl Valiliği koordinesinde, Bingöl Belediyesi ve Anadolu Ajansı işbirliği ile düzenlenen sergi, Sanat Sokağı'nda vatandaşların izlenimine sunuldu.

Serginin açılışına, Vali Ali Mantı ve eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Metehan Çil, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, diğer kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Mantı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un birinci yılı dolaysıyla çeşitli etkinliklerin sürdüğünü belirterek, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti:

Mantı, şunları kaydetti:

"Belediyemiz ile Anadolu Ajansı ortaklaşa 15 Temmuz'da halkımızın kahramanlıklarını resimlerle yeniden Bingöl halkına tanıtmak amacıyla güzel bir fotoğraf sergisi düzenlemişler. Halkımızın iman ve ihlas mücadelesini her zaman canlı ve diri tutmak adına güzel bir sergi olmuş. İnşallah önümüzdeki yıllarda da yeni fotoğraflar bulduğumuz takdirde daha genişletilerek de devam edileceğini, halkımızın istifadesine sunulacağına inanıyorum. Bu vesileyle sergiyi düzenleyen Belediye Başkanımıza ve Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum. Ayrıca sergimize gelerek teveccüh gösteren Bingöl halkımıza da teşekkür ediyorum. Halkımızın bu kahramanlıklarını da asla ve asla unutmamamız lazım."

Belediye Başkanı Barakazi de sergide yer alan fotoğrafların tarihi birer vesika olduğunu aktardı.

15 Temmuz ruhunu zihinlerde canlı tutmak adına böyle bir serginin düzenlenmesi ihtiyacının ortaya çıktığını anlatan Barakazi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda Anadolu Ajansı ile biz o günün tekrar zihinlerde canlanması amacıyla çarpıcı sahneleri fotoğraf sergisi şeklinde sunarak halkımızın o duyarlılığını yeniden canlandırmak istedik. Güzel bir sergi olduğunu düşünüyorum. Sayın Valimize, sergimize katılan kurum müdürlerine ve verdiği emekten dolayı Anadolu Ajansına çok teşekkür ediyoruz. Halkımız sergiye çok ciddi bir ilgi gösterdi. İnşallah bu resim sergisi sayesinde 15 Temmuz zihinlerde hep canlı kalacak."

Yarına kadar açık kalacak sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Son Güncelleme: 14.07.2017 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.