29 Nisan 2016 Cuma 11:08
Geleceğin Kayakçıları Sertifikalarını Aldı

Erzurum'da 40 okuldan seçilen ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 3 ay boyunca kayak eğitimi alan yaklaşık 5 bin ilkokul öğrencisi, törenle sertifikalarını aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen ve 40 okuldan seçilen yaklaşık 5 bin ilkokul öğrencisine 3 ay kayak eğitimi verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere, sertifikaları Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, çocukların ve gençlerin, sportif, kültürel ve sanatsal anlamda yetişmelerini belediye olarak önemsediklerini belirtti.

Çocukların, günün şartlarında iyi eğitim alan, sosyal alanda iyi yetişen ve kültürel alanda birikimi olan gençler olarak yetişmesini istediklerini vurgulayan Sekmen, şunları söyledi:

"Biz istiyoruz ki, gençlerimiz Erzurum'da hem iyi bir eğitim alsın hem de spor ve sanatsal anlamda iyi yetişsin.Yaklaşık 5 bin kişiyi kayakla buluşturduk. Hiçbir para almadan, kıyafetlerinden malzemelerine kadar her şeyi temin ederek, herkesi sporla buluşturuyoruz. Erzurum'da yaşayıp kayak bilmeyen, kızak binmeyen olmamalı. Erzurum'da doğup, yaşayıp ata binmeyi bilmeyen olmamalı. Bu üç sporu herkes bilmeli. Bunun için her ilçemize bir spor kompleksi yapacağız. Bu anlamda spor alanında önemli bir aşama kaydetmeliyiz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de kendi çocukluklarında bu tür imkanların sunulmadığını, bu açıdan bu günün çocuklarının şanslı olduğunu dile getirdi.

Erzurum'un sporu geldiği günden beri destekleyen, sadece 2105 yılında 133 ulusal, 13 uluslararası faaliyeti destekleyen ve sponsor olan büyükşehir belediye başkanına sahip olmasının şans olduğunu ifade eden Taşkesenligil, "Kendilerine teşekkür ediyorum. Kayağa yapılan yatırımların karşılıksız kalmayacağını düşünüyorum çünkü kayağın kış turizmine, ülke ekonomisine olan katkısı büyük." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sertifikalarını alan çocuklar Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'e sevgi gösterisinde bulundu. Sevgilerini bazı çocuklar sarılıp öperek, bazıları ise cep telefonlarıyla birlikte özçekim yaptı.

Geleceğin Kayakçıları Sertifikalarını Aldı

Geleceğin Kayakçıları Sertifikalarını Aldı

Geleceğin Kayakçıları Sertifikalarını Aldı

Geleceğin Kayakçıları Sertifikalarını Aldı

Son Güncelleme: 29.04.2016 18:03
Anahtar Kelimeler:
EğitimKayakSertifikaTören
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.