25 Aralık 2015 Cuma 16:35
Gençlik Merkezleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Gençlik merkezleri 2015 değerlendirme ve 2016 planlama toplantısı" yapıldı.

Kentteki bur otelde düzenlenen toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Türkiye'nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, gençlerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olması için gençlik merkezlerine önem verdiklerini ifade etti.  

Taşyapan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ülkede en önemli bakanlıklar bir tanesi olduğunu belirterek, "Bu bakanlığımızın en önemli teşkilatları da, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleridir. Gençlik ve Spor il müdürlükleri bildiğiniz gibi son yapılanmadan sonra gençlik hizmetler ve spor il müdürlükleri olarak sınıflandırıldı. Gençler toplumumuzun büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Sporda gençliğin aktivitelerinden bir tanedir ama gençliğin tek aktivitesidir. Bu yüzden gençlik merkezlerimizi, spor merkezlerimize önem vermekteyiz. Yeni yapılanma ile birlikte daha çok önem verip oralara hem nitelik hem de nicelik olarak daha iyi duruma getirmenin çabası içerisindeyiz" diye konuştu.

Van'ın, Türkiye'nin genç nüfusuna sahip olduğunu belirten Taşyapan, sözlerine şöyle devam etti:

"Genç bir nüfusa sahibiz bu aslında bizim için büyük bir zenginlik ve varlıktır. Bugün bazı ülkeler nüfusları yaşlandığı için nüfusu yeniden gençleştirmek için çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Ancak bu akşamdan sabaha olabilecek bir şey değildir. Dolayısıyla bu uzun yıllar gerektiren bir çabadır. Bizler ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. Van olarak daha genç bir nüfusa sahibiz. Bugün ilk ve orta öğretimde 330 bin öğrencimiz okuyor. Bu sayı birçok ilimizin nüfusundan fazla, ayrıca 30 binde üniversite öğrencimiz var. Bunlar hem eğitimli hem de nitelikli gençler topluluğu. Bunun için biz bu nüfusu örgün okul çağı içinde ve onun dışındaki zamanlarında çok iyi bir şekilde faaliyetler ve yetenekler ile anlatmamız gerekiyor."

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise konuşmasında, Van'ın Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip kentlerinden bir tanesi olduğuna vurgu yaptı.

Takva, "Genç nüfus bakımından ilk üçteyiz. Dolayısıyla bu genç enerjiyi etkin, verimli ve nitelikli insan gücüne dönüştürebilmek için gençlik spor il müdürlükleri, bakanlığımızın ve illerimizde kurulan gençlik merkezlerinin önemini bir kat daha arttırıyor. Özellikle Van'ın bu gençliğini daha etkin, daha nitelikli bir sinerjiye dönüştürmek için gençlik merkezlerinin varlığını çok fazla önemsediğimizi ve çok faydalı olduğunu buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

2015 yılında spor alanında 264'i gençlik hizmetlerinde olmak üzere toplamda bin 150 organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da, 60’ar kişilik gruplar halinde ayrı ayrı "Girişimcilik Kursları" düzenlediklerini, kursları başarıyla bitiren 54 kursiyere bugün sertifika verdiklerini söyledi.

Toplantıya, gençlik hizmetleri müdürleri ve gençlik merkezleri üyeleri katıldı.

Son Güncelleme: 25.12.2015 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.