05 Ağustos 2015 Çarşamba 19:23
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

VAN - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, halkın huzuruna kasteden, paralel yapılar kuran, halkı haraca bağlayan, illegal faaliyetlerle, yol kesmelerle, cinayetlerle, adam kaçırmalarla, saldırmalarla kendini hissettiren ve toplumun artık nefret ettiği bir düzeye ulaşan terör saldırılarına da teröristlere de onların anladığı dilden cevap vermenin devlet olmanın gereği olduğunu söyledi. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Abdulhalit Aras'ın cenaze törenine katılan Eker, törenin ardından Vali ibrahim Taşyapan'ı ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Eker, terör örgütü PKK'nın kan ve ölüm üzerine çalıştığını ve bundan beslenen bir örgüt olduğunu söyledi.

Demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan insanların ve Kürtlerin daha müreffeh, demokratik ve sivil rejim içinde hayatlarını ikame ettirmeleri için gerekli çabayı ısrarla sürdürdüklerini vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"PKK terör örgütü, 2004 yılından bu yana sürekli bir şekilde barışa ve çözüme bomba attı, kurşun sıktı, sabote etti. 2013 başından itibaren Çözüm Süreci hamlesini de maalesef özellikle son bir iki ay içinde yaptıkları açıklamalarla, gerçekleştirdikleri eylemler ve saldırılarla bir kez daha zehirlediler. Gerek yatağında uyuyan masum polisleri enselerinden vurmak suretiyle şehit etmek, Adıyaman'da hiçbir çatışma içinde bulunmayan askeri kurşunlayıp şehit etmek, Diyarbakır'da trafik polisi tuzağa düşürüp hayatına kastetmek, esnafla konuşan polisi ateş ederek şehit etmek ve birçok kanlı saldırıyı gerçekleştirmek suretiyle barış ortamını da Çözüm Süreci'ni zehirlemişlerdir.

Çözüm Süreci bizim milletimizle sözleşmemizdir. Çözüm Süreci, Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde inisiyatif alarak Türkiye'deki bütün Kürt kardeşlerimizin, 78 milyon vatandaşın tamamını daha müreffeh ve demokratik hayat yaşaması için başlattığı bir projedir.

Eker, vatandaşlarla konuşarak, milletle sözleşerek bu süreci başlattıklarına dikkati çekti. 

Süreci herhangi bir kesintiye uğratmalarının söz konusu olmadığını kaydeden Eker, şunları kaydetti:

"Milletimizin hakkı, beklentisi ve umudu olan çözüm ortamını ve barışı gerçekleştirmek, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla gerekli adımların atılması bizim amacımız. Bundan hiçbir şekilde hiç ayrı düşmedik, bunu savunuyoruz, savunacağız. Halkın huzuruna kasteden, paralel yapılar kuran, halkı haraca bağlayan, illegal faaliyetlerle, yol kesmelerle, cinayetlerle, adam kaçırmalarla, saldırmalarla kendini hissettiren ve toplumun artık nefret ettiği bir düzeye ulaşan terör saldırılarına da teröristlere de onların anladığı dilden cevap vermek de devlet olmanın gereğidir. Biz barışın bir an önce tesis edilmesini, bu topraklarda barışın kalıcı olmasını savunduk. Bunun için de siyasi mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bölgedeki bütün siyasi aktörler, gerek HDP, gerek bunun dışındaki bütün siyasi kişi, unsur ve aktörlerin tamamının barış için aynı çabayı, heyecanı ortaya koyması lazım. Terör örgütüne aynı şekilde tepki göstermesi lazım. 'Neden süreci zehirliyorsunuz, neden bu saldırıları gerçekleştirdiniz, neden kan döktünüz?' diye yüksek sesle sorması lazım."

Eker, huzur ve güvenliğin sağlanması durumunda bölgedeki refahın, kalkınmanın daha kolay sağlanabileceğini, böylece sosyal ve ekonomik sorunların da kısa zamanda çözülebileceğini bildirerek, "Halk oy veriyor, 6 milyon insan oy veriyor, neden? 'Çözüm Süreci'ne katkı sağlayın' diye. 'Barışçı bir dil kullanın' diye. 6 milyon insan oy veriyor, dönüp 'bize oy verenlere, seçmenlerimize karşı mesulüz, biz onlardan talimat alırız, bizim sırtımızda halkımız var' diyeceğine, 'bizim sırtımızda şu şu örgütler var' denilebiliyorsa bu yanlıştır. Bu barış dili değildir. Çözüm dili değildir. Şehit olanların annelerinin yürek yangınını söndürelim. Bunun için PKK terör örgütünün bu saldırıları yapmaması lazım. Halkın huzurundan elini çekmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bakan Eker, konuşmasının ardından Nevşehir'e gitmek üzere Ferit Melen Havaalanına geçti.

Son Güncelleme: 05.08.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.