17 Kasım 2015 Salı 14:20
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner Sıvat Desteği

Kırsal bölgelerde hayvanların yaz ve kış dönemlerinde su ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Altuner, Van'ın hayvancılık bölgesi olduğunu, küçükbaş hayvan varlığı bakımından Türkiye'de ilk sırada yer aldığını söyledi. 

Van'da 2 milyon 800 binin üzerinde hayvan, 1 milyon 350 bin hektar civarında da mera varlığının söz konusu olduğunu vurgulayan Altuner, şöyle konuştu:

"Hayvancılığın genellikle meralarda otladığı dönemlerde bazı ihtiyaçları oluyor, bunlardan biri de su ihtiyacının karşılanmasıdır. Meralarda her noktada su olmadığı için çiftçilerimiz, uzak noktalar arasında hayvanların hareket ettirerek, su kaynaklarına götürmektedir. Bu ihtiyacın giderilmesine yönelik sene başında yaptığımız bir projemiz vardı. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’ne bir proje sunduk. DAP, tarım ve hayvancılık alanında yapılan projeleri destekliyor ve maliyetini karşılıyor, projelerin hayat bulması için gerekli desteği sunuyor. DAP’ın sağladığı imkanlardan faydalanmak üzere sene içinde hayvancılığın ciddi ihtiyaç duyduğu sıvatları temin etmek üzere proje sunduk."

Proje kapsamında 130 yerleşim biriminden 51'ine sıvat yapılması konusunda DAP tarafından kendilerine kaynak aktarıldığını açıklayan Altuner, şöyle devam etti:

"DAP, 51 yerleşim yerinde 480 sıvatın yapımı için bize kaynak tahsis ederek, bu sıvatların yapımını üstlendi. Bu 480 sıvatın 300'ü sac, geriye kalan 180'i ise beton sıvattan oluşuyor. DAP İdaresi, sıvatların yapımını üstlenirken, Büyükşehir Belediyesi de DAP İdaresi ile yapılan görüşmede de bu sıvatların araziye intikali ve nakliyle ilgili destekte bulundu. Sıvatlar imal edildikleri noktalardan alınıp arazilere taşınarak, kuruldu. Şuanda köy, mahalle ve mera arazilerinde bunlar kuruldu."

Son Güncelleme: 17.11.2015 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.