10 Haziran 2015 Çarşamba 14:57
Gürpınar'da 'Yerinde Sağlık' hizmeti

VAN - Gürpınar Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma ile ilçeye bağlı köylerde sağlık taraması yapılıyor.

Toplum sağlığı alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdüren Gürpınar Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa ilçeye bağlı mahallelerde kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri ve meme kanseri taraması başlattı.

Erkeklere yönelik kolon kanseri taraması da yaptıklarını ve çalışmalara Çavuştepe Mahallesi'nden başladıklarını anlatan Halk Sağlığı Merkezi ekibinden hemşire Pelin Çınar, bu talebin belediyeden geldiğini belirterek, çalışmaya ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Belediye Encümeni Sinem Malal ise özellikle kadınlarda rahim ağzı kanseri ile meme kanserlerinde büyük artış yaşandığına dikkat çekti.

Malal, "Bu konuda bilinç oluşturmak ve tespit edilen vakalara zamanında müdahale edebilmek için Toplum Sağlığı Merkezi ile ortak bir çalışma yürüttük. Bu çalışmada emeği geçen sağlık personeli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ardından ekipler ev ev dolaşarak tarama yaptı.

Gürpınar'da

Gürpınar'da

Son Güncelleme: 10.06.2015 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.