14 Ağustos 2015 Cuma 17:36
Hakkari'de imama düzenlenen silahlı saldırı

VAN - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan imam Bedrettin Fırat'ın Van'daki tedavisi sürüyor.

Van'da özel bir hastanede tedavisi devam eden Fırat'ın ağabeyi Azad Fırat,Şemdinli gibi zor bir coğrafyada yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

Şemdinli halkının, zorluk içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini ancak bu zorlukları artık çekemediğini belirten Azad Fırat, şöyle konuştu:

"Olay dün akşam namazından sonra oluyor. Kardeşim akşam namazını kıldırdıktan sonra kendisine misafir olan Altınsu köyündeki imam arkadaşını almaya giderken şehir içerisinde yolun kapalı olduğunu görüyor. Bunun üzerine dönüş yaparken o esnada araca ateş açılmış. Bir kurşunla yaralanan kardeşim dün akşam helikopterle buraya getirildi. Doktorlardan aldığım bilgiye göre durumu iyi. Biz bunu nasıl değerlendireceğiz bilemiyoruz. O yüzden bunu öncelikle siyasilerin gelip değerlendirmeleri gerekiyor."

Fırat, bu tür eylemleri Kürtçülük adına yapanların halkı zorluğa mecbur etmekten başka bir şey olmadığına dikkati çekerek, "Şemdinli'de, kimin kimi vuracağı beli olmayan bir yerde eğer bunlar Kürtçülük için yapılıyorsa bilinmelidir ki hiç kimse benden daha fazla Kürt olamaz. Ama bu Kürtçülük değil, bu halkı zorluğa ve sisteme direndirmektir. Biz de Kürt'üz hiçbir zaman inkar etmiyoruz ama gelip zorbalıkla halkı sindireceklerse biz bu Kürtçülükte yokuz" diye konuştu.

"Kardeşime sıkılan bu kurşun bütün Şemdinli halkına sıkılmıştır" diyen Fırat, kardeşinin bir an önce iyileşmesini temenni etti.

İmam Bedrettin Fırat'ın doktoru Halil Başel de Şemdinli'de yapılan ilk müdahalenin hastanın hayatını kurtarıldığını bildirerek, ameliyatın iyi geçtiğini, yoğun bakım ünitesinde bekletildiğini dile getirdi.

Fırat'ın sırt bölgesinden giren kurşunun boyun kısmından çıktığını anlatan Başel, "Şemdinli'de yapılan ilk müdahalede hastanın hayatını kurtarmışlar. İyi bir müdahalenin ardından burada sonraki müdahaleleri yaptık. Şah damarında ciddi bir zedelenme vardı. Sağ bacağından aldığımız bir damarı oraya nakil yaptık. Kurşun bir santimetre daha yana gitseydi belkide hasta burada olmayacaktı. Allah'a şükürler olsun ki hasta şu an yoğun bakımda ve uyanması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Şemdinli ilçesi Karşıyaka Camisi'nde görev yapan imam Bedrettin Fırat, dün akşam saatlerinde Şemdinli-Yüksekova karayolunu kapatarak eylem yapan bir grup terör örgütü mensubu tarafından içinde bulunduğu araca ateş açılması sonucu ağır yaralanmıştı.

Son Güncelleme: 14.08.2015 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.