25 Şubat 2017 Cumartesi 11:45
Hakkari'de Mağarada Teroristlerin Mühimmatları ele geçirildi

 Hakkari'de bir mağaradaki aramada mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda merkeze bağlı Oğul köyü kırsalında bir mağarada arama tarama faaliyeti yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Arama tarama faaliyeti neticesinde 2 antitank RPG-7 roketatar mühimmatı sevk fişeği, 2 büyük (12 kilogramlık) tüp, 5 pil bloğu (21 büyük pil), 200 metre el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendirilen kablo, bidon içerisinde 20 litrelik mazot, frekans sağlayıcı olarak kullanıldığı değerlendirilen FM radyo, muhtelif sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.''

Son Güncelleme: 25.02.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.