19 Nisan 2015 Pazar 17:58
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van'da

VAN - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz barajın altında kalırsak bütün Türkiye bilsin ki sivil darbe yoluyla yapılmıştır" dedi.

Partisince kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Yüksekdağ, son zamanlarda iktidar partisi cephesinde yaşanan gelişmelerin Türkiye'de hak ve özgürlükler alanını ciddi şekilde tehdit ettiğini ileri sürerek, kritik bir süreç içerisine girildiğini söyledi.

Demokrasiye, temsile sahip çıkmanın, 2015 seçimlerinde halkın barış, demokrasi beklentisine uygun şekilde gerçekleşmesini sağlayabilmenin siyasi sorumlulukların başında geldiğini anlatan Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Ama ne yazık ki bu siyasi sorumluluğu bizden önce üstlenmesi gereken hükümet partisi, siyasi iktidar çok büyük ve tarihsel bir sorumsuzluk sergiliyor. Bütün Türkiye toplumu çatışma, gerilim dilinin ve çözümsüzlük siyasetinin, bunun açığa çıkardığı sonuçların yükünü ve ağırlığını taşımak zorunda kaldı. Artık Türkiye ve bütün halklarımız bu ağırlığı atmak istiyor. Siyasi iktidar 13 yıl boyunca bu ağırlığı hafifletmedi. Barış ve demokrasi sorununu çözmeyerek toplumumuzun üzerindeki basıncı gittikçe ağırlaştırdı."

HDP'nin büyük bir yükselişe geçtiğini ve bu yükselişin devam ederek genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşacaklarını savunan Yüksekdağ, Ağrı'da yaşanan gelişmeleri ise provokasyon olarak değerlendirdi.

Yüksekdağ, gerek genel merkezlerine yönelik silahlı saldırı olayının gerekse Ağrı'da yaşanan gelişmelerin büyük bir provokasyonun ürünü olduğunu iddia ederek, "Provokasyonların arkasında bir terör örgütü var. Genel merkezimizi hangi terör örgütü kurşunladı, kim azmettirdi. Bunun açıklamasını yapmaları lazım" ifadelerini kullandı.

- Baraj meselesi

Gazetecilerin, "HDP'nin baraj altında kalması durumunda HDP'yi ve Türkiye'yi nasıl bir süreç bekliyor?" sorusuna ise Yüksekdağ, şu yanıtı verdi:

"HDP'nin baraj altında kalacağını düşünmüyoruz. Baraj altında kalmayı, hükümetin durmadan söylediği ve temenni ettiği 'uğursuz kehanet' olarak değerlendiriyorum. Baraj altında kalmamız ise normal yollardan olmayacaktır. HDP'yi ancak bir darbeci yaklaşımın sonucu olarak baraj altında görebilirsiniz. Bizim yanımızdakiler veya karşımızdakiler, bütün kesimler tarafından HDP barajın üstündedir. Ama bıçak sırtı durum hala aşılmış değil. Bütün halklarımız, 'HDP barajın üstündedir, HDP barajı aşmalıdır, geçmelidir' diyebiliyor. Türkiye toplumu almış başını gitmiş, HDP'yi barajın üstüne çıkarmış."

Yüksekdağ, partilerine yönelik saldırılara rağmen soğukkanlı duruşlarını sergilemeye devam edeceklerini bildirerek, "Baraj konusunda doğal bir ihtimalin olmadığını düşünüyoruz ama zoraki bir biçimde, anti demokratik saldırılar ve darbe girişimleri yaşanabilir. Hükümet kaynaklı darbe girişimleri karşımıza çıkabilir. Ancak HDP barajın altında öyle bırakılabilir. Biz barajın altında kalırsak bütün Türkiye bilsin ki sivil darbe yoluyla yapılmıştır. Hükümetin merkezinde durduğu bir sivil darbe yoluyla gerçekleştirilebilir, başka yolu yoktur" iddiasında bulundu.

Toplantı sonunda beraberindeki milletvekili adayları ile Erciş ilçesine geçen Yüksekdağ, burada seçim bürosunun açılışına katıldı. Yağmur altında konuşmasını yapan Yüksekdağ, açılış sonrası ilçeden ayrıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

Son Güncelleme: 03.09.2016 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.