03 Eylül 2015 Perşembe 17:02
HDP Milletvekili Hezer'e soruşturma

Başkale Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Hezer'in 28 Ağustos'ta Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde bir polisin şehit edildiği saldırının ardından çıkan çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü mensubu Sıdıka Yıldız'ın Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılarak, tabutunu taşıması nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılık, "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan başlattığı soruşturmada Hezer'in üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar verirse, Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak.

Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.

- HDP ile PKK ilişkisi

Hezer'in, bir polisi şehit eden grupta yer alan teröristin cenazesini taşıması, HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyamadığı ve terör örgütü ile ilişki içerisinde bulunduğu iddialarını yeniden gündeme getirirken, geçen hafta da HDP Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun, otomobiliyle 2 kişiyi terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna teslim etmek için götürdüğü sırada suçüstü yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Siyaset ve terörün yan yana olduğu yönündeki tartışmalara ilişkin HDP'li yetkililer, terör örgütü ile aralarında bir bağ bulunmadığını açıkça dile getirmekten kaçınırken, son dönemde artan terör saldırılarında DBP'li belediyelerin rolü tepkilere neden olmuştu.

Özellikle örgüt mensuplarının bazı yerlerde hendek kazarken, DBP'li belediyelere ait iş makinelerini kullanması, Van'da DBP'li belediyeye ait araçta patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin bulunması, terör örgütü ile DBP'nin ortak hareket ettiği yorumlarına yol açmıştı.

 - Olay

Tunceli'nin Nazimiye İlçe Emniyet Amirliğine ve kaymakamlık lojmanlarına 28 Ağustos'ta terör örgütü PKK mensupları roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemiş, olayda yaralanan polis memuru Ali Rıza Güneş, kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesinde kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Tunceli Valiliği, saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiğini, 2 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. 

Çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı terörist Yıldız'ın cenazesi, Van Büyükşehir Belediyesine ait ambulansla Başkale ilçesine getirilerek, Esenyamaç Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedilmişti.

Terör örgütü mensubu Yıldız'ın tabutunu HDP Van Milletvekili Hezer de taşımıştı.

Son Güncelleme: 03.09.2015 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.