25 Şubat 2016 Perşembe 14:23
Hdp Van Milletvekili Hezer'e Tepki

 Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'teki bazı sivil toplum kuruluşları, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

Bülbülzade Vakfı Başkan Yardımcısı Atilla Hamallar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısında masum insanların katledildiğini söyledi.

Onlarca kişinin canına kastedenlerin taziyesine gidilemeyeceğini belirten Hamallar, "Bu konuda, dünyanın hiçbir yerinde hoşgörü ve saygı kuralı işletilemez. Hatta ve hatta bu gözü dönmüş canilerin cenaze töreni bile yapılamaz. Bu nedenle bahse konu milletvekilini şiddetle kınıyor ve hakkında gerekli yasal işlemin derhal başlatılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Hamallar, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren terörist için Van'ın İpekyolu ilçesi Esentepe Camisi'nde taziye yerine terör örgütünün propagandasının yapıldığı dile getirdi.

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı da adı "taziye" de olsa insan hayatı üzerinden terör propagandası yapılamayacağını ifade etti.

Milletvekili hangi partiden olursa olsun, durumun savunulacak tarafı bulunmadığını kaydeden Şarklı, "Ölen insanların üzerinden siyaset yapılması, terörün kutsanması yanlış. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Beklentimiz, sorunların bir an önce çözülmesi. Yüzlerce askerimizi, polisimizi, yurttaşımızı kaybettik. Biz sorunu anlatıyoruz ama çözümü siyasiler bulur. Bunun sağlanması gerekiyor" diye konuştu.

"Hendek siyaseti"nden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Şarklı, bu durumun Türkiye'yi kaosa sürüklediğini vurguladı.

Çatışma ortamında insan haklarından, demokrasiden bahsedilemeyeceğini anlatan Şarklı, "Bunu sürdürenlerin 76 milyonun üzerinde vebali var" ifadesini kullandı.

- Şanlıurfa

Araplar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa ise Ankara'daki terör saldırısında masum insanların katledildiğini, olayın herkes tarafından kınanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de yaşayan ve ülkenin imkanlarından yararlanan hiç kimsenin teröriste sahip çıkmaması gerektiğini vurgulayan Kırboğa, şunları kaydetti:

"İnsanlık tarihinde bir katilin taziyesine gitmek görülmemiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Masum insanları katleden bir caniye sahip çıkmak akılla izah edilemez. Türkiye'de birlik ve beraberlikten bahsediyorsanız bunu yapamazsınız. Yok eğer siz de onlardansanız gidin onlarla yaşayın. Bu ülkenin imkanlarından yararlanacaksınız, maaşınızı buradan alacaksınız, devletin verdiği arabaya bineceksiniz, sonra da ülkeyi bölmeye çalışanlarla dayanışma içinde olacaksınız. Artık herkesin tarafını açıkça belirtmesi ve bu suçu işleyenlerin de cezalandırılması gerekiyor."

- Malatya

Malatya Ortak Değerler Platformu Temsilcisi Mustafa Kayan da Türkiye'nin son günlerde bir terör ortamına zorlandığını dile getirdi.

Batılı ülkelerin, Türkiye'yi terörün içine çekmeye çalıştığını anlatan Kayan, şöyle konuştu:

"Bunun somut örnekleri İstanbul ve Ankara'da peş peşe gerçekleşen patlamalardı. Bu patlamaların nedeni Türkiye'nin Suriye'deki elini zayıflatmaktı. Bunun için de Türkiye'nin farklı illerinde çeşitli terör eylemlerine başvuruluyor. Bu terör eylemlerinin faillerinin hemen hepsinin Suriye orijinli DAEŞ, PKK ve PYD uzantısı olduklarını görüyoruz. Meclis'in bu olaylar karşısında dik durmasını bekliyoruz. Terör eylemini yaptığı kabul edilen teröristin taziyesine bir siyasi partinin milletvekilinin gitmesi, taziyelerinde oturması, özellikle terörün yanında olduklarının bir göstergesidir."

- Kilis

Beşir Derneği Kilis Temsilcisi Lokman Yıldırım da Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların eşit haklardan yararlandığına işaret etti.

"Bu gemi su alırsa hepimiz beraber batacağız" ifadesini kullanan Yıldırım, "Onun için buradan Kürt vatandaşlarına özellikle sesleniyorum. Kürt vatandaşları artık bu oyunun büyük bir bölümü anladılar, diğerleri de inşallah en kısa zamanda anlar. Türkiye Cumhuriyeti'nden maaş alıp, Türkiye Cumhuriyetinin arabasını, bütün imkanları kullanıp da onların taziyesine gitmek hiç doğru bir hareket değil" dedi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.