13 Şubat 2016 Cumartesi 17:48
Hdp'li Geveri'nin Aracının Vıp Otoparkına Alınmadığı İddiası

 Van Valiliğinden, HDP Milletvekili Adem Geveri'nin aracının VIP otoparkına alınmadığı iddiasına ilişkin, "Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Ferit Melen Havalimanı'ndan ayrılacağı sırada HDP Van Milletvekili Adem Geveri, aracının havalimanına alınmamasını protesto ettiğini söyleyerek yolun ortasına oturmuştur. Görevlilerin ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerine yolun kenarına alınan Geveri, Bakan Yılmaz'ın bulunduğu yere, yanına gelmesini söyleyerek tekrar yolu kapatmaya çalışmıştır" denildi.
Van Valiliğinden, çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz ile aynı uçakta bulunan ve aracının VIP otoparkına alınmadığı iddiasıyla görevlilerle tartışan Geveri'nin bazı yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan görüntülerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, Ankara-Van uçağıyla seyahat eden Bakan Yılmaz'ın uçağının havalimanına inmesinden önce herhangi bir tanıtım kartı bulunmayan araçla alana gelen, Geveri'nin danışmanı olduğunu söyleyen kişinin, aracını VIP otoparkı dışına park ettiği, daha sonra Geveri'yi karşılamak üzere VIP salonuna girmek istediği ve aracın otoparka alınmaması konusunda herhangi bir tepki göstermediği belirtildi.

Uçaktan inen Geveri'nin de duruma tepki göstermeden yaya olarak yanına gittiği aracına binmek üzereyken, Bakan Yılmaz'ın aracının bulunduğu konvoyun hareket ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Ferit Melen Havalimanı'ndan ayrılacağı sırada HDP Van Milletvekili Adem Geveri, aracının havalimanına alınmamasını protesto ettiğini söyleyerek yolun ortasına oturmuştur. Görevlilerin ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerine yolun kenarına alınan Geveri, Bakan Yılmaz'ın bulunduğu yere, yanına gelmesini söyleyerek tekrar yolu kapatmaya çalışmıştır. Bu sırada olay yerine gelen Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün yaptığı görüşmeler sonucu Adem Geveri yoldan ayrılmıştır."

Son Güncelleme: 13.02.2016 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.