21 Nisan 2016 Perşembe 14:38
Helikopter Ambulans 356 Hasta İçin Havalandı

Sağlıkta dönüşüm sistemi kapsamında hizmete sunulan ve Türkiye'de 17 ilde konuşlandırılan ambulans helikopterler, acil hastaların umudu oluyor.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinde yer alan ambulans helikopterin geçtiğimiz yıl 302, 2016'nın ilk dört ayında ise 54 kez, acil hastalar için havalanarak birçok hastaya ulaştığı bildirildi.

Sağlık İl Müdürülüğünden yapılan açıklamada, 2008 yılında Erzurum'da konuşlandırılan ambulans helikopterin 2015 yılında 302 kez, 2016'nın ilk dört ayında ise 54 kez acil hastalar için havalandığı bildirildi.

Açıklamada, ambulans helikopterin Erzurum'un ilçelerinin yanı sıra Kars, Ardahan, Bayburt, Erzincan ve Iğdır gibi illerden de hasta taşıdığı belirtilen açıklamada, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik'in şu ifadelerine yer verildi:

"Geçen yıl Erzurum’un güney ilçeleri Hınıs, Tekman, Karayazı ve Karaçoban'dan 142, İspir'den 21, Pazaryolu'ndan 12, Oltu, Olur ve Horasan'dan 22, Çat, Aşkale, Ilıca ve Şenkaya'dan 10, Tortum, Uzundere, Narman, Köprüköy ve Pasinler'den 10 hastayı, helikopter ambulansla ilgili hastanelere taşıdık. Çevre illerden bir yıl içinde 85 hastanın nakli gerçekleştirildi. Taşınan hastaların 86'sının travma, 80'inin kalp ve damar hastalıkları, 54'ünün yenidoğan bebek, 26'sının solunum sistemi rahatsızlıkları, 10'unun gebe, 11'i ise kanamalı hastalardan oluşuyor."

Ambulans helikopterle taşınan vakalarda hastalık grupları arasında birinci sırada kalp damar hastalarının olduğunu bildiren Vançelik, şunları kaydetti:

"Trafik kazası, kazalar sonu yaralanmalar, travmalar, yenidoğan acilleri ambulans helikopterle naklediliyor. En kötü hava koşullarında bile ambulans helikopterin kırsal alanlara sağlık hizmeti götürüyor. Helikopter pilotlarıyla 112 Acil Komuta Merkezi çalışanları, can kurtarmak adına özveriyle çalışıyor. Saniyelerle yarışarak hastaları hayata döndürmek ve bir an önce hastanelere yetiştirmek için olağanüstü çaba harcıyor."

Helikopter Ambulans 356 Hasta İçin Havalandı

Helikopter Ambulans 356 Hasta İçin Havalandı

Son Güncelleme: 22.04.2016 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.