13 Temmuz 2017 Perşembe 13:18
Her İlde 15 Temmuz Fotoğraflarıyla  '15 Temmuz' Sergisi Açıldı

 Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırası ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı.

Emekliler Parkı'nda Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ile Yeşilyurt Belediyeleri'nin katkılarıyla açılan sergide, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara ve İstanbul'da çekilen fotoğraflar yer aldı.

Malatya Valisi Ali Kaban, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz destanında Zonguldak'ta görev yaptığını ve o gece Malatyalıların çok büyük bir destan yazdığını duyduğunu belirtti.

Malatya'yı saygıyla selamladığını ifade eden Vali Kaban, "Belki 150 belki 200 yıldır devletle milletin ayrıştığı bir süreç yaşadık bu topraklarda. Unutmayın ki biz bin yıldır bu topraklardayız. Buralar sayılan 7 temel medeniyetin 3 veya rivayete göre 4'üne beşiklik etmiş topraklar." dedi.

- "Bundan sonra araya kara kediler giremeyecek"

"Milletle devletin ayrışması bir sonuç getirdi. Orada da araya kara kediler girdi." diyen Vali Kaban, sözlerine şöyle devam etti:

" Bunun adı bazen cemaat bazen cemiyet oldu. Onlar dediler ki 'Biz devletle milleti buluşturacağız'. Bu iddiayla ortaya çıktılar ve maalesef bunun da çok yağlı ballı bir iş olduğunu, bal tutanın da parmağını yalayacağını görünce parmak yalamaktan milletle devleti buluşturmaya vakitleri kalmadı. Sonuç 15 Temmuz. Artık bundan sonra Yenikapı mitingi göstermiştir ki milletle devletin arasına kara kediler giremeyecektir. 15 Temmuzlar'da hatırlatmamız gereken budur."

- "Örnek alınacak bir halk direnmesiydi"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Anadolu Ajansı iş birliğinde sergi açtıklarını ve bu programla kentteki anma etkinliklerini başlattıklarını bildirdi.

Serginin çok önemli olduğunu ve yaşanılanların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Çakır, "Ne zaman unutursak aslında biz kaybetmiş olacağız. Halkın iradesinin ben bu darbecilerden hesap soracağı kanaatindeyim. Ülke büyük bir başkaldırı ve ihanetle karşı karşıyaydı. Bir iç savaş provası yapıldı. Bugüne kadar ülkemiz çok badireler atlattı ama 15 Temmuz gerçekten dünyada gıptayla izlenecek örnek alınacak bir halk direnmesiydi. Dolayısıyla iradenin kendi vatanına, milletine, bayrağına, devletine sahip çıkışı vardı." diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Kaban, Çakır, Gürkan, Polat, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Müftüsü Ümit Çimen ve kentteki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri açılışını yaptıkları sergiyi gezdi.

 

Son Güncelleme: 13.07.2017 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.