12 Mart 2017 Pazar 16:36
Hollanda'nın Diplomatik Skandalına Tepkiler

 Bitlis'te toplanan 62 sivil toplum kuruluşu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı protesto etti.

Kentte, öğle namazının ardından 62 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bitlis Medeniyetler Platformu, Ulu Cami önünde yapılan basın açıklamasıyla Hollanda'nın tavrını kınadı.

Platform Başkanı Kadir Köstekçi, burada yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da anayasa değişikliği nedeniyle halk oylamasına gidileceğini anımsattı.

Bu nedenle bakanların Avrupa'da gerçekleştireceği ziyaretlerin, yapacakları miting ve programların iptal edildiğine, salon tahsislerinin kaldırıldığına şaşkınlıkla şahit olduklarını ifade eden Köstekçi, şöyle konuştu:

"Yine bu süreçte Dışişleri Bakanımızın uçağının iniş izninin iptal edildiğini kaygıyla izledik. En son dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'nın elçilik binamız önüne gidişi engellenmiş ve Bakanımız Hollanda devleti tarafından, devlet terbiyesine yakışmaz tutumla, pervasız şekilde polis eşliğinde sınır dışı edilmiştir. Bu tutumun kabulü de izahı da mümkün değildir. Halk oylaması sürecine neredeyse tüm Avrupa'nın olumsuz anlamda dahil olması tarafımızca anlaşılamamaktadır. Bir bakanın, vatandaşları, akrabaları, seçmenleriyle buluşmasını engellemek nasıl bir hırstır? Bir bakanın uçağının inişine izin vermemek nasıl bir gözü dönmüşlüktür? Bir bakanın kendi elçilik binasına girmesine müsaade etmemek nasıl bir aymazlıktır?"

Köstekçi, uluslararası hukuk kurallarına göre elçilik binalarının bulunduğu toprakların o devlete ait olduğunu vurgulayarak, dün gece Hollanda'nın Bakan Kaya'nın kendi toprağına girmesine müsaade etmediğini kaydetti.

Avrupa Birliğinin (AB) hiçbir zaman dost olmadığını aktaran Köstekçi, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bize hukuk dersi vermeye çalışan, her fırsatta hukukun evrensel ilkelerinden bahseden Avrupa, bunu nasıl izah edecektir. Bu nasıl bir iki yüzlülüktür, tüm bunlar olurken başka bir partinin seçim kampanyasına izin vermek nasıl bir mantığın ürünüdür. Terör örgütü PKK liderinin telekonferans yoluyla topluluğa konuşmasına izin verdiler. Tüm bunların neden yapıldığının farkındayız. AB'nin hiç bir zaman dostumuz olmadığının bilincindeyiz. Bugün yapılanlar ne kadar doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Tüm bu nedenlerle başta Hollanda olmak üzere Avusturya, Almanya ve tüm AB ülkelerini akıl almaz bu tavırlarından dolayı kınıyoruz. Bu tavırlarını kabul etmiyoruz. Tüm baskı ve kara propagandalarına rağmen 200 yıllık mücadelemizin zaferle sonuçlanacağına olan inancımız tamdır. İstiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız için sandığa gideceğimizi, inadına ve inandığımız için 'evet' oyuyla sandıkları patlatacağımızı beyan ederiz."

Son Güncelleme: 12.03.2017 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.