09 Nisan 2016 Cumartesi 11:48
Hukuk Klinikleri Açılacak

 Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası, Adalet Bakanlığı olarak hukuk klinikleri açacaklarını bildirdi.

Azapağası,bu konuda uluslararası bir sempozyum düzenleyerek, bütün hukuk fakültelerinin dekan ve hocalarıyla konuyu ele alacaklarını söyledi.

Yargı reformu strateji belgesinde önemli unsurlardan birinin de hukuk eğitimi konusu olduğunu ifade eden Azapağası, hukuk eğitiminde uygulamayla teori arasındaki kopukluktan kaynaklanan hususun hep sorun olarak dile getirildiğini aktardı.

Azapağası, iki ay önce Adalet Bakanı ve YÖK Başkanının da katıldığı bir çalıştay yapıldığını dile getirerek, "Hukuk klinikleri oluşturulmasına yönelik YÖK bünyesinde Adalet Bakanlığı, Barolar Birliği ve hukuk fakültelerine müteşekkil bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon çalışmalarına yakın bir zamanda başlayacak" dedi.

Ankara Üniversitesi ile aile içi şiddet konusunda bir proje başlattıklarını anımsatan Azapağası, diğer hukuk fakülteleriyle de tüm arabuluculuk merkezlerinin bulunduğu hukuk kliniklerini de oluşturucaklarını ifade etti. Azapağası, böylece, öğrencilerin eğitim süreçlerinde gerçek olaylarla karşılaşacaklarını, savunmasız, kırılgan gruplar olarak nitelendirdikleri kişilerin de hukuki yardım alacaklarını söyledi.

Adalet Bakanlığı olarak projeye büyük önem verdiklerini belirten Azapağası, "Bu proje ile hukuk fakültesi öğrencilerinin gerçek dava ve kişilerle karşılaşıp, sadece hukukçu gibi düşünmeyip aynı zamanda hukukçu gibi davranacağı bir eğitim modeli oluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 10.04.2016 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.