07 Eylül 2015 Pazartesi 14:00
İçişleri Bakanı Altınok

 İçişleri Bakanı Selami Altınok, terörle mücadeleyi son terörist silahını bırakıp teslim olana kadar sürdüreceklerini ve Türk milletinin bu süreçte, vatanın ve milletin bağımsızlığı için canını veren şehitleri hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. 

Altınok, Erzurum programı kapsamında, İl Jandarma Bölge Komutanlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den çalışmalar hakkında bilgi alan Altınok, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadeleyi, son terörist silahını bırakıp teslim olana kadar sürdüreceklerini söyledi.

Altınok, terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek, şöyle konuştu:

"Daha önce görev yaptığım İstanbul Emniyet Müdürlüğünde de zaman zaman verdiğimiz şehitlerimizin olduğu mücadele sırasında yüreğimiz yandı. Onların ailelerine, milletimize, evlatlarına başsağlığı diliyorum. Onların anne ve babaları bizim anne ve babamız, evlatları evladımızdır. Türk milleti bu bedeli ödeyen, çok büyük bedel ödeyen, bu vatanın ve milletin bağımsızlığı için canını veren şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak. Evlatlarını kendi evladımız gibi kucaklayacağız ve yanımızdan hiçbir zaman ayırmayacağız."

-"Terörle hukuk içinde mücadele mücadele ediyoruz" 

Terörle mücadeleyi ne şartta olursa olsun sonuna kadar, hukuk kuralları içerisinde yapmaya devam edeceklerini belirten Altınok, şöyle devam etti:

"Teröristle vatandaşı ayırarak, teröristle mücadele etmeye, onları devletin otoritesini tanıyacağı noktaya kadar mücadeleyi devam ettirmeye gayret edeceğiz. Kolay bir olay değildir. Bir yandan vatandaşlarımızı zarar görmemesi için bu olayların dışında tutmaya gayret ediyoruz, bir yandan da terörle mücadele ediyoruz ve bunu demokratik hukuk kuralları içerisinde yapıyoruz. Emniyetimiz, jandarmamız, silahlı kuvvetlerimiz cansiparane bir şekilde 24 saatlerini vererek bu mücadeleyi veriyorlar."

-"Anadolu'yu vatan edebilmek" 

Altınok, bu mücadelede şehitler verildiğini ve bu sürecin en acı yanının da bu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:  

 "Bu memleketin bağımsızlığını, dirliğini, birliğini muhafaza etmek birinci görevimiz. Buna karşı kim eline silah alıp devlete yöneltirse bunun karşılığını da öyle veya böyle bir şekilde ödeyecek. Bizim mücadelemiz budur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu sürecin en zor anları, şehit verdiğimiz anlardır ama bu vatan da vatan olduğu günden beri şehit kanlarıyla sulandı. Anadolu coğrafyasını vatan edebilmek çok kolay değildir. Onun mücadelesini hep verdik bundan sonra vermeye devam edeceğiz." 

Bakan Altınok, daha sonra Erzurum Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Son Güncelleme: 07.09.2015 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.